Reklama

Reklama

Třešňový tabák

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Léto se pomalu chýlí ke konci a šestnáctiletá Laura je znuděná. Kamarád, který se snaží získat její přízeň, je jí spíše k smíchu a fakt, že by tento vztah s radostí uvítaly rodiny obou zúčastněných, ji dovádí k šílenství. Nečekaná nabídka odjet na pár dní do přírody objevovat krásy rašelinišť je pro Lauru vítaným zpestřením jednotvárných dnů konce prázdnin. Z přemíry přírody není Laura z počátku nadšena, stejně jako z poněkud hrubozrnného vedoucího výpravy Joosepa. Nekonvenční milovník dýmkového tabáku ale postupně začíná vzbuzovat její zájem a zdá se, že náklonnost je oboustranná. První láska Lauru překvapí ze zálohy, a to ještě v poněkud netradiční podobě. Celovečerní debut režisérské dvojice Katrin a Andrese Maimikových se vrací do něžného, ale zároveň bolestivého období dospívání, prvních lásek a prvních zklamání. Citlivý snímek s pochopením a humorem potvrzuje fakt, že mezilidské vztahy nikdy nebývají ani jednoduché, ani jednoznačné. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Z letní pohody do nostalgicky shovívavého podzimu. Obě etapy se mi moc líbily. Příjemný film, plný jemného humoru, při kterém vám lehce cukají koutky, plný malebných záběrů přírody a hudby, která tomu všemu hraje do noty. Tabák, který bude vonět i nekuřákovi. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Lauro, tak jsem se taky rozhodla, že budu sbírat hezké chvilky na památku. Ono jich zase tolik není a v těch smutnějších se k nim budu pak určitě vracet.......... Přesně tyhle filmy mám ráda, kde na mě dýchne přirozená atmosféra a ta mě pak vtáhne natolik, že mimo jiné i tu vůni třešňového tabáku cítím až doma. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

[Dny evropského filmu 2015] S Estonci vyrazit do přírody a lesů se vyplatí, nejen na houby, ale i na borůvky a pokud možno s dýmkou napěchovanou třešňovým tabákem v kapse či alespoň ořechy. Příjemná atmosféra, funkční a jemný (situační) humor (kuře, polština, "co s Tebou budu dělat?"), funkční postavy, kterým vévodí Don Juan z lesů či Jožin z bažin v jedné osobě zahraný přesným Raudsepem. Představitelka Laury si svou teenegerku dává na jedničku, zcela uvěřitelně a velmi sympaticky. Nefunkčí mladistvé lásky, zakázané mezigenerační lásky, přátelství, naprostá uvěřitelnost v emocích. Cibule, holiny a celková uvolněnost, která k mě donutila k téměř soustavnému úsměvu na tváři. Nejmilejší film Challenge Tour mi přineslo povinné Estonsko. [Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií] ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nie naozaj sa tu nič výnimočné nedeje, ale tie pocity ak ich dokážete zachytiť sú prekrásne. Spomienky na všetko krásne čo sme v živote prežili a to všetko pretkané nádhernou prírodou a skvelou hudbou. Ja k skvelému pocitu z pozretého filmu skutočne niekedy viac nepotrebujem. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda a poklidná atmosféra. Škoda, že bylo tolik tlačeno na pilu co se týče "artových" efektů. Nic proti nim, ale tady to vyznělo do prázdna a vyumělkovaně. Do prázdna proto, že děj....je nijaký. Nemastný, neslaný, nic nikam neposouvá. Sledujeme postavy charakterizované pár momenty o kterých divák vlastně vůbec nic neví a to co ví mu o nich téměř nic neřekne. Vizuální stránka je poutavá a hudba sama o sobě je taky fajn...Celé mě to ale moc nenadchlo. Silné dvě hvězdičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve vesnici Värska v Estonsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama