Reklama

Reklama

Temnota přichází

  • USA The Darkness (více)
Trailer

Rodina Taylorových je na dovolené v Grand Canyonu v Arizoně, kde malý syn Mikey najde v jeskyni černé kameny, na kterých jsou vyobrazeny různé symboly. Bez vědomí rodičů si je odveze s sebou domů, ale po návratu se začínají se v jejich domě dít podivné události, které jim obrátí život vzhůru nohama. Mikeyho se totiž zmocnily temné síly... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příkladná rodinka v ohrožení. Až na anorexii a nevěru, si Taylorovi nežili zle. Jenže co je tohle proti tomu, když se jim po kempování v pískovcových skalách nakvartýruje do baráku Klekí-petra se svojí starobylou rodinkou démonů. Čtyřčlenná rodinka má co dělat, aby své obydlí ochránila před expanzí Zla. Dobré obsazení je hlavním důvodem ke zhlédnutí. Kevin Bacon prostě vždy něco uhraje, druhá v pořadí diváckého zájmu je Radha Mitchell, někdejší pokušitelka pánských trenek už má sice roky krásy bezpečně za sebou, ovšem ještě bych ji tak úplně neodepisoval. Jejich potomky ztvárnili Lucy Fry a David Mazouz, který celý problém s démony zapříčinil, nadto hraje autistu. Tenhle cast něco stál, takže se film moc neohání velkými trikovými scénami. Démoni se projevují jen značně úsporně: otisk ruky, rozzuřený sousedovic pes a velká šmouha na stěně v chlapcově pokojíčku. Film se rozjížděl pozvolna, strašil, lekl jsem se. Nejvíc ze všeho film připomínal variaci na horor Poltergeist. Nebudu sám, komu tenhle film bleskne hlavou. Asi největší zlom do nekvality přišel ve finále, kdy se zajímavě budovaná atmosféra napětí skloubená s rodinnými problémy, přelila do zjevení démonů, kteří působili hodně směšně. Unesení hlavy rodiny film opravdu neustál, to se nepovedlo. Ovšem tentokrát jsem rád, že film se úplně vykašlal na gore, neb potoky krve nahradila báječně hysterická rodinka. Greg McClean své příznivce zklamal, To, že se režijně držel zkrátka, zřejmě nesklidí mnoho oslavných recenzí. Já jsem od filmu nečekal nic, vím o něm, že režírovat umí, takže tohle je horor, kterým si splnil svůj standard. Určitě jsem u filmu netrpěl nudou ani trapností. Na úplně hustě drsný horor není pokaždé nálada. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herci se snaží špatný scénář držet pohromadě, ale nejde jim to. Nemají šanci. Polovina scén je zde na efekt, ale ten potřebný efekt se ani nedostaví. Film „The Darkness“ není děsivým a není ani lekací, i když zde lekací scény, anebo něco takového, co by jimi mělo být, naleznete. Nevyužitý potenciál příběhu i hereckého obsazení, některé scény vám mohou i herecky vadit, což je velká škoda. Prostě krok vedle. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Povydařeném Wolf Creek(u) 2 přihazí McLean s dvěma hodně slabýma filmama. The Belko Experiment se dá ještě rozdejchat a až takovej průser to není, ale The Darkness už je naprostá sračka. Tohle snad nemůže oslovit nikoho. Bez špetky napětí a bez atmosféry. Jedna z nejslabších duchařin co jsem za poslední dobu viděl. Mám tak jistý obavy jak asi dopadne Wolf Creek 3. No snad se McLean vzpamatuje. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť tu máme film, ktorý nám veľmi perfektne ukazuje, ako sa horory nerobia. Žiadna veľká kreativita, žiadne skutočné strašenie, ktoré by nás chytilo pod krk, len neskutočná nuda od začiatku až do konca s absolútne strašným hereckým výkonom mladého Davida Mazouza, ktorého je mi úprimne v tomto filme ľúto. Po tom, čo predviedol v seriáli Gotham je toto podľa mňa absolútne likvidovanie mladého talentu. Príbeh je podľa mňa úplne mimo a využíva všetko, čo sme videli xy krát a neprináša dokopy nič a ešte raz nič nové. Jediní herci, ktorí podľa mňa sú v pohode sú Radha Mitchell a Kevin Bacon. Lucy Fry je tiež celkom okey, no jej postava je maximálne otravná a nevie filmu reálne nič pridať. Najmä keď v dôležitých momentoch je radšej vo svojom svete so slúchadlami na ušiach. Je to vskutku tragédia, ale "The Darkness" je pre mňa tohtoročným The Gallows. Maximálne otravný, nudný a polovičatý hororový pokus, ktorý neosloví podľa mňa absolútne nikoho. Vážte si svoj čas a tomuto filmu sa vyhnite. Nestojí to za to. Ani v najmenšom. Myslím si, že tako ako ricci.s povedal vo svojom komentári "Viac by som odporúčil už vidieť remake Poltergeist. Nech je ten film aký je, ale je to rozhodne strašidelnejšie a zaujímavejšie, než všetko čo sa tu objavilo. Hodnotenie: F ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ty koukáš na horor? - No ani ne. - Jaktože ne? To poznám podle řevu. - No spíš, že to takový lehký odvar Akt X. - Aha. / Tenhle film těžko někoho vyděsí. Pokud to měl být účel, tak je něco špatně. Osobně si ale myslím, že Darkness neměli ambice porazit Insidious (2010) a ani jiné horory. On je to takový Poltergeist (2015) verze 2.0. Americký domeček, mladší bráška, starší sestra a rodiče co se spolu čas od času pohádají. Po výletu do Grand Canyonu se začnou dít doma prapodivné věci. Ani za hodinu však nenaskakuje husí kůže a ani za hodinu a půl. Asi taky proč, když jediné co děsí, jsou ťápoty na zdi. A všechny "děsivé" věci už jsme viděli v traileru. Černý fleky na zdi těžko někoho vystraší. Je pravda, že scénář není špatný a námět o indiánské kletbě se mi líbí. Taky mi to připomnělo epizodu Akt X. Víc se ale od Darkness čekat nedá. Nechybí starý dobrý Kevin Bacon a happyend. Na jednu noc je to slušný. (50 %) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama