Reklama

Reklama

Temnota přichází

  • USA The Darkness (více)
Trailer

Rodina Taylorových je na dovolené v Grand Canyonu v Arizoně, kde malý syn Mikey najde v jeskyni černé kameny, na kterých jsou vyobrazeny různé symboly. Bez vědomí rodičů si je odveze s sebou domů, ale po návratu se začínají se v jejich domě dít podivné události, které jim obrátí život vzhůru nohama. Mikeyho se totiž zmocnily temné síly... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom tohto hororu je to, že ho nevysielali u nás v kinách, lebo to by už boli ale totálne vyhodené peniaze. Snáď nejdebilnejší, najnezaujímavejší a najsterilnejší duchársky horor, aký som videl v posledných rokoch. To už skôr odporúčam priemerné neškodné blbinky ako Ouija či remake Poltergeist, tie sa mi zdali aspoň štipku snaživé. Tento film mi vlastne aj trochu pripadal ako napodobenina Poltergeist, ktorá nepriniesla zhola nič. Digitálna hmla či otlačky rúk na stenách sú to posledné, čo by tu vydesilo. Ľakačky sú tak predvídateľné a chabé, že nestoja za nič. Na príbehu som nenašiel vôbec nič zaujímavé. Triky a masky guľatá nula. Pritom som sa tešil na démonický snímok a nejaké podarené monštrá, no dočkal som sa maximálne niekoľkých zakuklených postáv. A čo sa týka hercov, najlepšie im išli hysterické výlevy, takže väčšinou pili krv. Takže prepadák ako hrom. Aj na priemernom a neoriginálnom duchárskom snímku sa dajú nájsť nejaké scénky, ktoré si divák zapamätá, pokiaľ splnia svoj účel a vydesia, no v tomto horore som žiaľ nenašiel ani jednu. Dal by som tak 30%, a to som ešte mierny. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je často zvykom, že by K. Bacon hral v niečom takto slabom. No ale varovaním mi asi malo byť, že to dávala JOJ-ka, niekedy neskoro v noci. Nápad s kameňmi a duchmi, čo prenikli do nášho sveta celkom fajn, no samotný príbeh by k smrti unudil aj desaťročného chlapca - vlečúce sa podľa sto krát videnej šablóny (jeden verí, druhý neverí, súrodenci kde obaja majú problémy, pracovitý mužíček, nespokojná matka....). A to radšej nespomeniem hororové prvky, ktoré pozostávali len z akéhosi čierneho dymu a pár indiánskych masiek. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororů, kdy si říkáte, skvělí herci, dobrý námět, ale naprosto všechno špatně. Začátek se jeví docela slibně, rodina ve skalách na pikniku a nejmenší člen z rodiny narazí v jeskyni na podivné kameny. Doma se začínají dít zvláštní věci a děti se chovají divně. Prvky duchařiny jsou zde vykresleny velmi málo a když už, velmi špatně. Hodina filmu je o pár mizerných lekačkách, ale nijak to neirituje a jakési fungování v rodině je koukatelné. Problém je, že kvalita filmu má sestupnou tendenci a finále, vymítání domu a celé vyústění hororu je jedno z nejslabších, které jsem v poslední době viděl. Také jsem měl dojem, že herci hrají napůl a ani oni nebyli tahouny......3/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příkladná rodinka v ohrožení. Až na anorexii a nevěru, si Taylorovi nežili zle. Jenže co je tohle proti tomu, když se jim po kempování v pískovcových skalách nakvartýruje do baráku Klekí-petra se svojí starobylou rodinkou démonů. Čtyřčlenná rodinka má co dělat, aby své obydlí ochránila před expanzí Zla. Dobré obsazení je hlavním důvodem ke zhlédnutí. Kevin Bacon prostě vždy něco uhraje, druhá v pořadí diváckého zájmu je Radha Mitchell, někdejší pokušitelka pánských trenek už má sice roky krásy bezpečně za sebou, ovšem ještě bych ji tak úplně neodepisoval. Jejich potomky ztvárnili Lucy Fry a David Mazouz, který celý problém s démony zapříčinil, nadto hraje autistu. Tenhle cast něco stál, takže se film moc neohání velkými trikovými scénami. Démoni se projevují jen značně úsporně: otisk ruky, rozzuřený sousedovic pes a velká šmouha na stěně v chlapcově pokojíčku. Film se rozjížděl pozvolna, strašil, lekl jsem se. Nejvíc ze všeho film připomínal variaci na horor Poltergeist. Nebudu sám, komu tenhle film bleskne hlavou. Asi největší zlom do nekvality přišel ve finále, kdy se zajímavě budovaná atmosféra napětí skloubená s rodinnými problémy, přelila do zjevení démonů, kteří působili hodně směšně. Unesení hlavy rodiny film opravdu neustál, to se nepovedlo. Ovšem tentokrát jsem rád, že film se úplně vykašlal na gore, neb potoky krve nahradila báječně hysterická rodinka. Greg McClean své příznivce zklamal, To, že se režijně držel zkrátka, zřejmě nesklidí mnoho oslavných recenzí. Já jsem od filmu nečekal nic, vím o něm, že režírovat umí, takže tohle je horor, kterým si splnil svůj standard. Určitě jsem u filmu netrpěl nudou ani trapností. Na úplně hustě drsný horor není pokaždé nálada. 7/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Horor, který kdovíjal nevyděsí, ale rozhodně to není špatný film. Hodnocení je tradičně zase úplně mimo. Námět to má velmi zajímavý a hned jsem si vzpomněl na jednu epizodu z Akt X. Zpracováním je takový spíše rodinný thriller než-li nervydrásající horor. Film moc netlačí na pilu, ale rodinka bojující proti neotřelým bubákům je sympatická a film nenudí. Obsazení to má kupodivu dost nadprůměrné, Kevin Bacona mám rád, Radha Mitchell mi nevadí a ani děcka nejsou v ničem pozadu. Za mě slušné trojhvězdí. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama