Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi do filmu nechtělo, nakonec jsem příjemně překvapený. Sedlo mi to omnohem více než Korejské historické blockbustery z minulého roku. Film má až nečekaně dobrý cásting. Skvělý Jackie Chan, John Cusack a famózní Adrien Brody, který je tak zlý a přísný vůdce, že mu přejete smrt od první sekundy. Akce je zde dostatek a je velmi slušná, potěší souboje jeden na jednoho, které jsou slušně choreograficky nasnímané, dlouhé, vkusné i poměrně drsné byť krve je zde poskrovnu. Finále je poměrně epické, kde se sejde vícero národů a kdo hrál PC hru Stronghold zažije příjemné hřání u srdce. Za mě velká spokojenost, zábava od začátku do konce bez jakéhokoliv hluchého místa. 80% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Od Číňanov človek nikdy nevie, čo by mal očakávať. Historické filmy vedia a keď sa držia pri zemi, zapoja do toho známe tváre, štipku historickej pravdy a neprepálený digivizuál, tak je to celkom pozeratelné. V púšti toho veľa nenarobíte, ale s mestami sa vyhrali, súboje boli nápadité, prelínanie bojových štýlov zaujímavé. Chan dostal po dlhej dobe úlohu, ktorá mu sedela, aj konaním, aj vekom. Biele tváre v radoch rímskej légie skoro nemali čo hrať ( veď človek ktorý je od mala vychovávaný ako vojak a nič iné nevie je najlepší staviteľ, čo si budeme hovoriť ) a Brody už mal lepšie a démonickejšie úlohy ( v tom kožuchu na tej púšti mu zima teda asi nebola ). Ale dá sa to vydržať, myšlienky to má pekné. 3 z 5 ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Lidi zlatí, to byl příšerný kýč. U spousty scén jsem měl chuť se nepatřičně smát, ale jako celek to kupodivu nakonec fungovalo docela dobře. Nicméně člověk prostě musí přistoupit hned ze začátku na fakt, že tohle je prostě asijský historický popcorn, možná by se dalo říct i válečná pohádka. A pak to relativně jde - římští vojáci s budovatelskou písní na rtech a bratrským citem v srdci pomáhají budovat čínské město a stihnou se při tom náramně bavit a užít si spoustu legrace s jejich novými asijskými kamarády, protože kluci prostě drží pohromadě. Bojové a částečně i bitevní scény jsou vedené spíš po asijsku, což při pohledu na římské zbroje vypadá jako náramná taškařice. Vývoz snímku na západ zajišťují nejen římské reálie, ale také John Cusack a Adrien Brody, sekundující Jackie Chanovi. Prvně jmenovaný mě už poněkolikáté přesvědčil o tom, že je to dřevo s telecím výrazem a charismatem reklamy na bublaninu. Sorry, ale ať prostě do podobných hrdinských rolí neleze a budeme kamarádi. Naproti tomu Adrien Brody svého záporáka dokonale prodal a démoničnost jeho postavy je snad tím nejlepším, co snímek může nabídnout. Tenhle chlap prostě umí hrát. Není divu, že jsem tomu parchantovi fandil nejvíc. Koukám, nakonec jsem ten snímek vlastně celý sepsul. Ale ono to není špatné a pořád se tam něco děje a někdo s někým bojuje a blyští se zbroje až oči přecházejí. Jen je to prostě takové strašně pitomoučké... ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Další monumentální historický čínský film, tentokrát však velmi dobře obsazený. Jackie, hraje svou klasiku, Cusack je místy nevýrazný a až moc správňácký, ale zato Brody si zahrál padoucha výborně. Jeho legie pochodují pouští a nenechávají na pochybách všechny, kteří nevěří tomu, že Řím vládne světu. Bojové scény jsou moc pěkné a proto mě zklamal závěr, kdy opět musí dojít na boj muž proti muži i když Římané získali drtivou nadvládu a mohli všechny poslat do pekel. Škoda, takto se jedná o další velkolepý výpravný film, na který zase můžu zapomenout. ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historické filmy plné bitev a soubojů s troškou toho hrdinského patosu nebudete zklamáni. Jackie Chan z toho vyjimečně nedělá komedii, ale snaží se skutečně hrát a tvářit jako moudrý velitel. Tuto část je těžší zkousnout, protože Jackiho si představit jako vážnější postavu, co se snaží poučit ostatní je prostě náročný. Nicméně film je skutečně velkolepý, kulisy, masky, prostředí podkreslené fajn hudbou si skutečně užijete. Člověk se nechá ponořit do představy velkolepých bitev a hrdiných generálů. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama