Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část I (2022) (epizoda) 

Achjo, snad je mi i líto psát "recenzi" na tento první díl. Možná by člověk neměl nic očekávat a šlo by to. Lze však neočekávat nic od jedné z nejslavnějších postav filmového vesmíru? Jednoho z největších klaďasů, nejsilnějších jeddiů, nejznámějších, nej... nej a další nej? Nelze. Proto promiňte, že očekávám husí kůži jen se Obi Wan zjeví na scéně.  Bohužel za celou dobu se nedostavila. Nostalgie level 0. Nechápu jak někdo může takto sprznit jednu z nejočekávanějších věcí naší doby. Vždyť za to natočit Obi Wana by dal Spielberg, Coppola ... a další ruku do ohně. Místo toho nám to točí další ženská od Disnyho, která zjevně neví co dělá. Hudba nijak závratně nepomáhá nejspíše to bude protože Williamsovu klasiku předělal další neschopný člověk. Zabít první díl tímto způsobem je až úchvatná přehlídka neschopnosti a diletanství, které v divizi SW pod Disney panuje. Bohužel stále se neprobrali, ale jejich dětský konzument 15- jim to v klidu sežere i s hamburgerem od maminky. 2* sou za Ewana McGregora, kterého je mi líto, protože jeho potenciál je zde naprosto promrhán.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Chcete lehký občas i vtipný dojáček na Vánoce?  Viděli jste již Lásku nebeskou 100x? Baví vás?  Pokud je odpověd na vše ano - Pusťe si to. Je to příjemný, odpočinkový, romantický, zasněný se spoustou sympatických tváří. Přesně takový jaký by to mělo být.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Stručně řečeno po dlouhé době dobrá česká pohádka s kouzly, fantasy prvky, která se rozhodně nemusí stydět za svůj vizuál. Hudba jednoznačně skvělá, kostýmy pěkné, lokace výborné (možná bych zvolil jiný hrad :D) Natalia Germani vypadá jako princezna, né jako dítě, které navlíkli do dospělých šatů. Křenková mě jako vždy bavila a Lambora zapadá do mé představy prince :) Simona Zmrzlá jako čarodejnice je super, klidně by mohla mít více prostoru. Někdo může říci, že vykrádá jiná témata. Ano, ale co dnes nebere z jiných témat? Je to takové "Na hromnice o den více" na český způsob. Přesto příjemně jsem se bavil, zasmál a jak by mělo být u pohádky zvykem očekával nějaký ten dobrý konec :) A nakonec ještě jednou ta hudba - fakt dobrá :)

plakát

Okrsek 13 (2004) 

Klasickej akčnák, kdy hodnej policajt honí ty zlý padouchy než vše vyletí do vzduchu, ale ta přehlídla parkuru si zaslouží skoro 5*

plakát

The Boys and Girls Guide to Getting Down (2010) (TV film) 

Sexuální praktiky pozemšťanů v novém kabátě. Taková "pussy power" je velmi zaujimavý termín, který si asi budu pamatovat :D  Sranda o tom, jak nás ženy dokážou ovládat a jak to vlastně funguje v každém správném klubu.

plakát

Pretty Cool Too (2007) 

Takovej trošku Matrix v mobilu a splnění pubertálních přání kdejakýho kluka. Film sem přežil snad jen díky účasti velkého množství koček, kterým dávám hvězdičky :)  jednohubka co nezabije, ale rozhodně ani nenadchne

plakát

Andromeda (2000) (seriál) 

Hrozná blbost z mládí, kterou když jsem si chtěl pustit nyní nechápal jsem jak sem dříve mohl. Hvězdičky snad jen za mladickou lásku k Lexe Doig :)

plakát

Zvrácená (2021) 

Film mě zaujal svými plakáty a možná i názvem než čímkoliv jiným. Od hororů mnoho neočekávám. Za sebe mám dva tipy 1. lekačka 2. Stará klasika == strach do morku kostí ... (např. The Omen 1976, který mě děsí dodnes). Toto je spíše první případ i když mnoho lekacích momentů nevyskočí, přesto těch pár mě donutilo přestat žvýkat. Přitom námětem by mohl být i dobrou starou klasikou. Jen jej trošku více vytěžit. Nápad dobrý i obsazení není vyloženě špatné. Bohužel většina hororu se odehrává za světla a ve dne což atmosféře dost ubírá. Závěr taky není z nejsilnějších přesto příběh je budován dobře závěr je příliš snadný. Chtělo by to trošku víc tmy, trošku více problémů a mohlo by to být skvělé. Hezké je ztvárnění Marie :) Takto neurazí, ale ani nenadchne. Spát půjdete určitě klidní.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Věřím, že tento film bude přijímán velmi rozporuplně. Je však potřeba dát si jej do souvislosti s Episodou VIII. kterou Rian Johnson nastavil uplně jiná měřítka, dal do pohybu uplně jiné věci a zabil většinu potencionálních zápletek. Za mě toto bylo důstojné zakončení ságy, zaujímavá přehlídka síly. Kdyby nebylo zprasené Epizody VIII mohlo to být i výborné. Takto vnizkl podivný miš maš s recyklovanými záporáky, předvidatelnými obraty hrdinů a návratem téměř všech tváří co našli v trezoru na páskách. Nicméně pro fandu SW souboje jsou super. Hudba je skvělá, odpovědi na otázky otevřené Episodou VII. dostaneme .. takže co chtít víc? Ano chceme ten pocit, husí kůži na rukou, vyvalené oči a zadky zaryté do sedačky a toho se nám bohužel nedostává. Takže slušná jednohubka na závěr, ale exploze chutí, orgasmus v kině? Ne to se nekoná ... Abramsa bych pochválil a Johnsona nakopal ještě jednou do prdele a vzal mu i kuličkový počítadlo.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Ještě furt to vstřebávám. Střípků v hlavě mám spoustu, ale napsat je do jednoho hodnocení nedokážu. Oni dokázali nacpat vše do jednoho filmu a to je úžasné a jiné. Není to klasickej komiksáckej film jako doposud je to jiné a je to boží.