Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (187)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Slabost pro Vánoční romantické osudy sice mám, ale v tomhle případě je to úplně k ničemu. Působí to na mě mimořádně uměle s nechybí všechny neduhy českých komedií posledních let. Ona dvojice neokoukaných - Maximová a Krajčo mi párkrát vykouzlila úsměv, ale byli jediní. Ostatní mozaika příběhů, které nějak eskalují na Vánoce, byla talik laciná a nudná, že jsem až fňukal, kdy zase uvidím ten páreček.. Trapnost, lacinost a pořád dokola.. Není snad nutný na každý Vánoce něco ušmudlat jen proto, že na to obecná nálada jistě bude. Přidat někoho normálního a nedívat se pořád na vyčpělého Langmajera, snad by to nakonec nebyl takový propadák.. Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé. 25% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Postavy se dostávají do situací, do kterých by se v reálném životě nedostaly, mluví mezi sebou tak, jak by mezi sebou v reálném životě nemluvily. Ale na to jsme už u tuzemských romantických komedií tak nějak zvyklí. Ve filmech v posledních letech produktivní slovenské režisérky Marty Ferencové většinou dáma/y hledají chlapa/y. Ovšem jdou na to hodně prapodivnou cestou. Tentokrát to ale tak nějak překvapivě funguje. Táňa Pauhofová potřebuje objetí, Richard Krajčo matku pro svého syna, Jaroslav Dušek se přítelkyně svého syna asi nedočká a u Langmajerů všechno zachrání čokl. Zázraky se asi fakt dějí, protože Ferencová (která zase sáhla po polské látce) dala dohromady vcelku funkční záležitost. I když chování některých postav nedává smysl, pitvoření jiných otravuje a nepochopitelná je i výstavba mnohých scén, ve výsledku tahle vztahová pohádka neuráží. A i když hrají největší pitomce, své scény nejvíc rozsvěcují právě Dušek s Evou Holubovou. Ve výsledku roztomilá Elizaveta Maximová, snaha o líbivost v každém záběru, fajn dětští herci i obří průhlednost zápletek. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Sváteční Špilas vztahová mozaika. Originalita, sympatičnost postav, reálnost, Krajčovo herectví, navození atmosféry, přirozenost…..všechno na bodu mrazu. Tuzemská kinematografie a romantické komedie….to by se snad mělo zakázat nějakou vyhláškou a jedno, že Marta Ferencová krok po kroku zkopírovala úspěšný polský snímek. Prskavky dohořely, dárky byly rozbaleny, koledy dospívány, je čas čekat na další Polívkovou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ono by to bolo aj skvelé, keby to nebola absolútna kópia Noci plnej zázrakov (Listy do M). Takže kto videl poľský originál, tak z toho asi až taký unesený nebude. Každopádne, natočené je to pekne, a určite aj herecké obsadenie bolo kvalitné a prenos do prostredia Brna prebehol tiež veľmi obstojne. Česi sa teda zhostili tohto remaku technicky vynikajúco, avšak po kompozičnej stránke v podstate bez zmeny. A to je škoda, lebo si myslím, že toto malo na viac ako len o presné kopírovanie predlohy. Nič to však nemení na tom, že je to vydarený vianočný film s množstvom pekných posolstiev s morálnym rozmerom. 3* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kopie polské Noci plné zázraků, s čímž jsem tedy počítal, proto zde nedávám suverénně odpad. Tím, že znám polský originál docela dobře, jsem hlavně zkoumal, jak moc se kopírovalo a co si česká sestava vymyslí svého a to mě docela bavilo. Kulisy Brna byly taky moc fajn. Jinak ale nic světaborného, polský originál zůstává pořád lepší, ale pro českého neznalého diváka, jako proč ne... Vánoční atmosféru to má a herci to vyloženě nemrví :) 60% ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)
  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)

Reklama

Reklama