Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie vystavěná na základech středostavovského hodnotového rámce. Je skutečně překvapivé, co všechno může být přitažlivé pro jedince z vyšší vyšší společnosti. Že to bude životní styl středního stavu, to může napadnout leda tak hollywoodského scénáristu. Chemie mezi Julií Roberts a Hugh Grantem ale celkem funguje a celkově má tahle komedie takový milý ráz. Láska nebeská to ovšem není... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když postavíte vedle sebe Prázdniny v Římě a Notting Hill, uděláte si přesný obrázek, kam se posunul žánr romantické komedie. Zápletka je skoro totožná, ale zatímco v 50. letech divačky vyžadovaly hranatě chlapáckého Gregoryho Pecka, jehož kouzlu váhavě podléhá nesmělá princezna, o půl století později se role obrátily. Je to protřelá světačka Julia Roberts, na čí straně je iniciativa, kdežto Hugh Grant je jen koktavý mončičák, kterého naviguje. Mimochodem, teď po letech, kdy hraje všechny ty sebestředné syčáky, musejí snad jeho tehdejší kritici uznat, že je dobrý herec. Jeho dva charakterové typy jsou si podobné asi jako plameňák a nosorožec, takže něco z toho přece jen musí být herecký výkon, ne? ;o) 80% ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tak dějově nadupané ani tak širokospektrální, pokud jde o různé podoby neopětované i opětované lásky, jako Láska nebeská to úplně není. A tak vyzrálé jako třeba Na Hromnice o den více taky ne. Pro jednou příjemné, zvláště díky pekelné postavě ztvárněné Rhysem Ifansem, ale víckrát bych to asi vidět nemusela. *~ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie s Julií Roberts a Hugh Grantem. On hraje zmateného knihovníka a ona v podstatě sama sebe. Náhodou na sebe narazí a přeskočí mezi nimi jiskra. Pak se to trochu zkomplikuje. Nejlepší je ale Hughův střelený velšský spolubydlící Rhys Ifans. "Z jakého že jste časopisu? Jsem z Koně a psa." :D ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Svojský vtipná americko-britská komédia, ktorá prináša čo to z romantiky, britského vtipu ale aj amerického klišé. Je to taká komicko-romantická všehochuť, ktorá však v celkovom dôsledku zanecháva pozitívne dojmy a pôsobí pohodovo. [3 a pol *] I'm sorry I am so late. Bollocksed up at work again, I fear. Millions down the drain. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Tiskovka v hotelu Ritz se koná v souvislosti s posledním filmem Anny (Julia Roberts), jehož plakáty lze zahlédnout. Jedná se o fiktivní scifi snímek „Helix“. (sator)
  • Zákazníka, který krade knihu na začátku filmu, hraje Dylan Moran, jenž pak hrál v kultovním seriálu Black Books (od r. 2000) postavu majitele knihkupectví. (Kroup4)
  • Když má William (Hugh Grant) na natáčení nasazená sluchátka, tak kabely od nich mění v různých záběrech svou polohu. (Duoscop)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama