Reklama

Reklama

Bad Blood

  • angličtina The Stranger
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Krv nie je voda. Keď mladý Peter, žijúci v slabších sociálnych pomeroch, nečakane naberie odvahu, aby pomohol neznámemu mužovi pred útokom skupinky výtržníkov, ani vo sne by mu nenapadlo, akú dohru táto ochota pomôcť bude mať nielen pre neho samotného, ale i pre celé mestečko v odľahlej oblasti, kde sa príbeh odohráva. "Neznámy" totiž neprišiel len tak bez príčiny: jeho cieľom je zlikvidovať nebezpečnú nákazlivú chorobu, ktorá sa šíri prostredníctvom krvi... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (23)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Juhoamerické horory ma väčšinou dokážu príjemne prekvapiť, no v prípade Bad Blood sa tak tentokrát nestalo. Chilskí upíri sú pekne nudní patróni a sledovať hodinu a pol nemohúce počínanie málovravného čudáka s vizážou bezdomovca, ktorý si s obľubou necháva od kohokoľvek naložiť na búdku ma moc nebavilo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě všude přijímán dost podprůměrně (na rottenech aktuálně 22 % pozitivních recenzí a jen 8 % spokojených diváků), ale mně se překvapivě docela líbil. V žádném myslitelném ohledu tedy není vyloženě super nebo snad překvapivý a originální, nicméně je hezky nasnímán, nikam nepospíchá, má příjemnou melancholickou náladu. Vzpomínat na něj nebudu, ale v porovnání s dalšími novinkovými horory zcela jistě spadá do té lepší půlky. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel opravdu hnusné herecké obsazení, navíc meganuda. Tak jsem byl z filmu otrávený, že jsem tu srajdu musel po 50 minutách vypnout! Vedle horroru to ani nestálo! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Neznámy cudzinec príde do malého mestečka hľadať svoju ženu, no dostane sa do sporu s miestnymi grázlami. Jeden z nich má dokonca otecka policajta, takže problémy na seba nenechajú dlho čakať. Že ten cudzinec nie je celkom normálny, mi bolo jasné už od začiatku, dokonca aj samotný názov "Bad Blood" hovorí za všetko, takže som približne vedel, do akého hororového subžánru to bude smerovať. Film nie je zlý - zručne nakrútený, so sympatickými hercami a dobrou hudbou. Veľa akcie či krvi však neponúka. Nadšený z toho nie som, ale sklamaný taktiež nie. Ako oddychovka na dobrú noc funkčné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Stranger je takový správně depresivní, pochmurný a atmosférický malý horor, se zajímavou infekční myšlenkou. Mínusem je pomalejší tempo a né plně využitý potenciál infekce, krve je také velmi poskrovnu, což zamrzí, protože je film natočen obstojně i se slušným make upem ( popáleniny). Nenudil jsem se, ale nejedná se bohužel o nic, co by stálo velmi za pozornost. 55% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Film má parádny názov - The Stranger. Myslel som, že bude ten Stranger výraznejší, ale celé to bolo o zhulencovi, ktorý sa zapletie tam kde nemá. Je ale nepríjemné, že aj Chile je policajná krajina. Všetko sa ututlalo a nikoho neobvinili. To, že mal film nízky rozpočet je úplne jasné. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skôr predvídateľná a zbytočne melodramatická somarinka než horor. Navyše to, ako sa film berie strašne vážne a snaží sa o akýsi pochmúrny, smutný nádych mi prišlo až trápne - v kontraste s úsmevne predvídateľným dianím, necharizmatickým hlavným (anti)hrdinom a vôbec všetkými otrasnými postavami, ktorým vládne až parodicky prestrelený hlavný policajt; ešte k tomu pôsobiaci nadabovaným dojmom. Mňa to príliš nezaujalo, nebavilo a ani som tomu nesadol na tie pokusy o navodenie atmosféry či dramatickosti. Pritom zasadenie do prostredia toho tichého mestečka je vizuálne príjemné, ako aj prevažne nočné pojatie scén a zábery na cintorínky, no ináč sa ani nedivím, že sa to v prvom rade snaží „nalákať“ na producentskú prítomnosť Eli Rotha, keďže nič-moc-viac to v zálohe nemá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď mladý Peter, žijúci v slabších sociálnych pomeroch, nečakane naberie odvahu aby pomohol neznámemu mužovi, ktorý bol napadnutý skupinkou výtržníkov, ani vo sne by mu nenapadlo, akú dohru to bude mať nie len pre neho samotného, ale i pre celé mesto. "Neznámy" totiž neprišiel len tak bez príčiny ...  Po dlhej dobe, vďaka príbehu či spracovaniu, veľmi zaujímavý snímok. Na rozdiel od teenegerských kokotín, ktoré najmä z dôvodu správania postáv, pripomínajú skôr komiksy, "The Stranger" spĺňa požiadavky menej naivného (nechcem napísať náročnejšieho) diváka. Je jasné, že baviť bude najmä starších, ktorým nevadí dlhší rozbeh, či pomenej akcie, no keby tento film obsahoval viacero gore scén, keby boli mali tvorcovia väčšie gule (alebo rozpočet?), mohli sme "dnes" po jeho vzhliadnutí výskať od radosti. Obrovská, trestuhodná chyba, že sa z tohto snímku týmto pádom stáva len priemerný horor, ktorý za pár týždňov zapadne prachom - 55%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum tohto filmu je, že je slušne natočený a zahraný. Po obsahovej stránke je to ale slabé. Postavy sú malo rozvinuté a začiatok mi prišiel zbytočne chaotický. Možno sa to chcelo tváriť ohromne sofistikovane, aby divák pomaly a sám prichádzal na to, že čo je vo veci, avšak v konečnom dôsledku to vyznelo skôr opačne, keďže pointa filmu bola jasná už takmer od úvodných minút. Inak ten otecko policajt mi išiel poriadne na nervy. Veľké negatívum vidím aj v absencii gore scén a v častom spomaľovaní tempa. So záverom prišla len jedna veľká úľava, že už to mám konečne za sebou. Po dlhom váhaní slabučký priemer, ale aj tak mám nepríjemný pocit, že som silne nadhodnotil. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bad Blood je za mě nevýrazným hororovým zářezem z Chile. Film má poměrně pomalý tempo a k tomu ještě poměrně průhlednou pointu. Což se podepisuje na napětí i atmosféře. Hororovej divák lačnící po krvi a gore(jako já) si tady taky moc nepřijde na svý. Podívat se na to dá ale žádnej větší překvapení se nekonalo. Vše navíc skončilo přesně tak jak jsem předpokládal. 2hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli tvůrci plánovali odhalení toho, co je vlastně cizinec zač, jako překvapení. Každopádně se jim to nepovedlo, protože název Bad Blood v kombinaci s neobvykle bledým člověkem dává celkem jasně tušit, o co přibližně půjde. Ale to ani tak nevadilo. Film je natočený vcelku zručně a i když tomu chybí napětí, výraznější atmosféra či potoky krve charakteristické pro subžánr, kouká se na něj docela dobře. Ta pachuť neuvyužitého potenciálu tu sice je, ale za jedno podívání tenhle malý a pomalý horůrek určitě stojí. 55% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tak toto celkom obstálo.Dobre natočené a aj celkom originálne.No veľké mínus je,že o filme fakt chýbala poriadna dávka gore,to by som kľudne hodil aj jednu hviezdu navyše.Každopádne ide o lepší priemer... 60 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Stranger“ vás dokáže svým neskutečně pomalým tempem unudit. Překvapivě to není ani film, který by měl nějaké nečekané zvraty, naopak jede v poměrně jasné rovině a nějak neohromuje. Jenže to, co je podáváno, je přece jen nepříjemné a vy nevíte, jak moc zlé to ještě může být. Není to až tak zlé, jak by mohlo, ale „The Stranger“ je fajn jednohubka, která je obecně podceňována. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

O co ve filmu půjde člověku dojde asi tak za deset minut pokud nad tím vůbec nepřemýšlí (jinak asi za 5 minut) , takže to s tím tajemnem snad ani nemysleli tvůrci vážně. Čemu tleskám s rukama nad hlavou to je Caleb...většího šmejda, kterému jsem přál šíleně bolestivou a pomalou smrt jsem už dlouho neviděl. Ještě že dostal úžeh a pak ještě jako bonus úpal. Alespoň něco. Jeho tatík byl taky šmejd na entou, ale oproti Calebovi skoro až sympatickej bastard. Hlavní hrdina Peter je nevýraznej jak šedá omítka no novém baráku a neznámej cizinec to je pan Depka Ufňukaný osobně, takže mi ani jeden k srdci zrovna moc nepřirostl. Akce moc není. krve je ještě o něco méně, ale i když to tak líně plyne, dá se na to koukat. Druh filmu co Vám do druhého dne vyšumí z hlavy, ale na jeden večer byl okej prostě průměr nejhrubšího zrna. PS : Na konci v titulcích fakt pohodová hudba. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem nepochopil, co že byl ten cizinec zač, protože očividně není upír jako upír. Jak přesně to všechno funguje, protože ta infekce byla tak nějak nesmyslně podaná. Ale co čekat od Chilskýho béčka. Vlastně mi vůbec nevadilo to pomalý tempo, prostředí toho zapadákova, kde figurujou hlavně grázlové s fotříkem poldou. Pár obdobnejch filmů už tu bylo, ale tohle bylo takový nedotažený do konce. Kdyby to chtěl ten náš cizinec ukončit hned, tak to přece udělá, takže pár logickejch přešlapů by tam bylo. ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

Úzkost a beznaděj z tohoto snímku opravdu čiší a herecké výkony na solidní úrovni. Někoho možná bude srát pomalejší tempo, ale pro mě to přidalo na atmosféře. ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Upíří western zasazen do přítomnosti, s doslova jednou malou špetkou nadpřirozena, a proklatě působivě zvládnutým scénářem. Nálada a atmosféra jsou zřetelně a neomylně nastolené v rámci prvních třech kamerových záběrů, a film se toho samého tónu naprosto sebevědomě drží až do konce. Krom toho je to i vynikajícím exemplářem vizuální výpravy - mluvená expozice tu v podstatě neexistuje, ale zároveň film divákovi průběžně veškeré informace dává skrze méně či více nenápadné detaily a podtextové vsuvky, a to s tak náramným umem, že se toho za tu sotva devadesáti minutovou stopáž odehraje opravdu mnoho, a pozorný divák vstřebá opravdu neskromné množství informací a backstory, a přitom se v tom člověk nikdy neztrácí a nikdy to nepůsobí přehnaně. A to všechno, prosím pěkně, film zvládá s ledově poklidným tempem, které k té melancholicky bezútěšné atmosféře prostě perfektně sedí. Takže ano, je to pomalý film a člověk u toho musí dávat pozor a vnímat detaily. Asi se není moc čemu divit, že kdovíjaké popularitě se film netěšil a asi nikdy těšit nebude. Co se ovšem mé maličkosti týče, jedná se o jedno z nejzajímavějších zpracování tohoto tématu, a jasného krále mezi moderními pomalými upířinami (Let The Right One In či Only Lovers Left Alive se můžou jít zahrabat). P.S.: Na zdejší trailer rozhodně nekoukat, jednak to z něj působí jako jakási kýčovitá vyvražďovačka, druhak to úděsně spoiluje. ()

Reklama

Reklama