Reklama

Reklama

Kdo ví

  • Francie Va savoir (více)

Obsahy(1)

Na začátku filmu přijíždí do Paříže italská divadelní společnost s inscenací Pirandellovy hry Jakou ty mne chceš. Představitelkou ústřední postavy a současně přítelkyní režiséra a ředitele souboru Uga je Camille, herečka francouzského původu. V Paříži se setká s bývalým milencem, profesorem filozofie Pierrem, který má novou partnerku Soniu. Ugo v metropoli pátrá po rukopisu nevydané Goldoniho hry. Při té příležitosti se seznámí s dcerou dědičky impozantní sbírky rukopisů Dominique, která se do něj zamiluje. Milostné vztahy mezi šesticí postav se různě komplikují, až do jejich rozřešení zasáhne divadlo jako takové. Kdo ví není nesnadno přístupný, dlouhý "intelektuální" film. Film, pojednávající mimo jiné o svádění, sám uspěl se svojí svůdcovskou technikou a stal se přitažlivým pro diváky v 36 zemích světa. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Jacques Rivette musel film skrátiť z 220 minút na niečo cez 150 po dohode s koproducentami, inak by film žiadne kino neodvysielalo. Film sa však nakoniec vysielal v kinách aj v dlhšej verzii pod názvom Va Savoir +. (Arsenal83)
  • Film bol natočený na mieste v Paríži v auguste až septembri 2000. Knižnica, kde pracuje Do (Hélène de Fougerolles) a kde Ugo (Sergio Castellitto) začína hľadať Goldoniho rukopis, je Bibliothèque de l'Arsenal. Divadlo, kde účinkuje Ugov súbor „Repubblica del Teatro di Torino“, je Théâtre de la Porte Saint-Martin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama