Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (671)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně špatný a to ríkám jako člověk, pro kterého jsou Langdonovky hodně velké guilty plesure, ty knížky (i filmy) jsou prostě fajn v tom, že se jedná o nepříliš složité čtení o profesoru, který je takovou modernější verzí Indiany Jonese, až na to, že se Langdon chová jako profesor, co má historii a umělecká díla rád a hrobky nevykrádá a když, tak s nechutí. Takže jsem zklamanej o to víc. Pravda, tady byla mimo i předloha (nečetl jsem, jen poslouchal audioknihu) ze které si filmová adaptace vzala to špatné a nepřidala téměř nic dobrého, Toma Hankse to evidentně velmi nudilo a tak už tak dost tupý děj dostal novou úroveň nudy. Ono to totiž na place evidentně nebavilo nikoho, tohle je film, který téměř nikdo nechtěl a tržby v kinech to ukázali docela jasně. PS: proč je pro mě nejlepší ze série Da Vinciho kód? Je pomalý, děj se odehrává na větší ploše a je tam mnohem větší prostor pro myšlenkové pochody, jakkoliv přitažené za vlasy, česový pres totiž titulní postavě nesvědčí ()

classic 

všechny recenze uživatele

Strašne, ale strašne hlúpy a naivný film, režiséra Howarda, ktorý opäť spolupracuje s Tomom Hanksom, pričom ten by sa mal držať, čo najďalej od tvorcu Čistej duše, skôr by som mu odporučil ísť smerom k Bobovi Zemeckisovi, či typu Clinta Eastwooda, lebo podotýkam, že Hanks je dobrý herec, ale ak je dementný scenár, tak ani on s výsledným pocitom debilného filmu, bohužiaľ, nič neurobí... Jedine, ako tak, čo ma celkom interesovalo, sú Hanksové apokalyptické flashbacky z úvod snímku, v ktorých sa miesi výborný strih a presvedčivé obrazy hrôzy, inak Bob Langdon stále behá po rôznych kultúrnych pamiatkach v Taliansku, ako zvyčajne, spriatelí sa s doktorkou, ktorá mu zachráni život, a k tomu je veľmi dôveryhodný... a samozrejme v pätách má nebezpečné živly, i rysuje sa nepredvídateľná zrada, už som to spomenul, že je extrémne naivný. Bude mať plné ruky práce, aby zabránil ďalšej „Čiernej smrti” , ktorú chcú rozpútať fanatici, dúfajúci v zachránení populácie na planéte, nazývanej Zem... , ktorá sa má prudko v budúcnosti navýšiť. Jednoznačne, najslabší diel, z trilógie, nevravím, že Ron Howard, je zlý režisér, ale nemá toľko zaujímavostí zo svojho portfólia, ktoré by som si ja, osobne pripomínal. V tomto filme je toľko blbých postáv, až to snáď, ani nie je možné. Musím povedať, že je to tak ! OMYL, ktorý ani nemal vzniknúť... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva filmy si takřka nepamatuji. Vím, že první jsem hodnotil 3* a druhý 1*, ale těžko říct co bych na ně říkal dneska. Na tohle jsem vyrazit původně neplánoval, ale když už byla po dlouhý době projekce na Černým Mostě, tak jsem si řekl proč ne a vyrazil jsem. No a je to určitě slušný řemeslo které Hanks i Howard rozhodně ovládají, ale zase, že by mě to posadilo na prdel to ne. První půlka mě bavila byla svižná furt se v ní něco dělo a hlavně po počátečních zmatcích se tu nastavila jedna dějová linka které se film držel. Bohužel krátce po polovině filmu přichází docela šílený twist, který popírá prakticky veškeré dění v první polovině a staví ho na hlavu. Na to se pak už nabalují další a další zvraty a nevytrhne to ani nevýrazné finále u kterého stejně víte předem jak dopadne ať už jste četli předlohu nebo ne a pro mě postrádalo jakékoliv napětí. Takže takhle víc jak z půlky solidní film, ale v tý druhý zbytečně překombinovanej. 4* by byli asi moc, zůstaneme u tý lepší trojky. Zase tvrdit, že něco podobnýho a líp udělanýho už tu nebylo předtím by byl nesmysl.65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutně obyčejný, ryze řemeslný Hollywood střední třídy. Herecky tak akorát - dvě tři zvučná jména, zbytek komparz, nějaké to mysteriózno, panoramata slavných měst v Itálii a sem tam náznak akční scény. Hanks je kabrňák, ale Langdonem díru do světa nikdy neudělal. Kdyby tohle byl jediný film, dal by se charakterizovat průměrem. Avšak vzhledem k trilogii, kde jsou všechny tři filmy v podstatě úplně stejné jak přes kopírak (!), je to propadák, který látku nikam neposouvá, tzn., že upadá. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průjemný pokračování dvou lepších dílů, kde Tomík zase jednou letí zprasit ééé spasit svět, cestou necestou, polem nepolem řeší hádanky za vydatný pomoci sexy FelaceTy a k tomu jako bonus trpí částečnou ztrátou paměti. Jak už to v těchto snímkách bejvá, zase s ním chce někdo vyjebat a někdo naopak nastavuje...pomocnou ruku...aby s ním následně mohl vyjebat. Takže nic novýho pod sluncem nás nečeká, na knížku se to nečape ani omylem a film z hlavy vyšumí tak rychle, až je to záhadný (jako fakt, viděla jsem to včera a dnes pátrám v paměti jak to vlastně bylo) . Z vedlejších postav mě naprosto iritovala (tj slušně napsáno SRALA) ta policajtka s držkou buldoka, co vypadala, že má permanentně krámy a naopak mi sedl džentlmen co lidi krásně zabíjel zezadu nožem do krčku. Sice měl bulvy dvacet čísel před zbytkem obličeje a já dumala, jestli by si neměl povolit gumičku, ale jinak byl v cajku. Konec dopadne strašně nečekaně - Tomík zachrání svět - a já to už znova vidět nepotřebuju. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Na nakrútenie Langdonovej vízie pekla bolo použitých 9000 litrov falošnej cukrovej krvi. (Zdroj: ITAfilm)
  • Točilo se mimo jiné ve Florencii, v Benátkách, v Budapešti a také v Turecku. Natáčelo se od 27. dubna do 21. července 2015. (rakovnik)
  • Zobristov smrteľný vírus bol vytvorený podľa nasledovného receptu: 40% voda, 30% rastlinný olej a 30% kečup. (Zdroj: ITAfilm)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama