Reklama

Reklama

War Machine

  • USA The Operators (pracovní název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Afghánistán, rok 2009. Stávající americký velitel koaličních sil generál Whelan je odvolán, protože válka s Tálibánem a import demokracie osvobozovaným Afgháncům nepokračuje dostatečně rychle, resp. nepokračuje vůbec. Prezident Obama tedy posílá nového velitele amerických a koaličních sil, absolventa West Pointu a kurzu Rangers generála Glena McHamona (Brad Pitt). Generál nepřijíždí sám, doprovází jej jeho osobní tým armádních důstojníků - specialistů na vše. Dle jeho názoru válka v Afghánistánu trvala doposud tak dlouho, protože ji nikdo neřídil. To se teď změní. Glen je mistrem optimalizování a zefektivňování. Svému poslání věří a zároveň si uvědomuje, že tohle je jeho válka a že další už možná mít nebude. Miluje uznání i obdiv. Nelibě nese, když se mu pod nohy pletou vlivní politici včetně afghánského prezidenta Hamída Karzáího (Ben Kingsley) a říkají mu, co a jak má dělat, protože on to ví nejlépe. On ten ,,binec'' konečně uklidí... Jenže Afghánistán a jeho lid je něco, co nechápe ani jako voják ani jako Američan. Věci tam fungují jinak už celá staletí. To poslední, co Afghánci chtějí, je zavádění jakýchkoliv změn. Oni chtějí jen jediné, aby Američané odešli... (Big Bear)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (102)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný pokus o afgánskou Prdel XXII, která však na základě investigativních fucktů mrazivě prokazuje, že včele bezprecedentně invazního kontingentu na území suverénního státu stála ještě nedávno totálně vypláchlá guma a samolibý obrkokot, obklopený kohortou brilantních zelených müslitelů a parazitních politických oportunistů, které (ne)kontroloval už jen lhostejně přizdisráčský, leklý negromunista. A podle toho to hrdinné osvobozování pasáků koz v kamenité prdeli za sto mega denně a předražená pomsta Spojených sráčů za vkusné, urbanisticky přívětivé provzdušnění Menhetnu nepříteli, kterého si sami vykultivovali a vycvičili, vypadá dodnes. Každopádně taková milá a slušně odsejpající bezzubá satira (korektní soudruzi z Netflixu na přitvrzení nemají koule), v níž přesličný Bred toho khaki čuráka Mekkrystála, co běhá jako retard, trefil tak dokonale, až jej některé místní mentální kapacity osočují z přehrávání. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Válečná satira s nadsázkou nebo smutná výpověď o tom, jaký bordel tam za vodou v rákosí panuje. Film War Machine celé dvě hodiny přemýšlí, čím vlastně chce být, jen aby po 125 minutách přišel k závěru, že je vlastně tak trochu ničím. Stříálení do vlastních řad, trestuhodně nevyrovnaný a nedotažený a herecky navíc ne úplně přesvědčivý. [50%] ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

War Machine budu charakterizovat poměrně jednoduše, a to i přesto, že půjde z mé strany o docela silné prohlášení, nicméně já tento snímek zkrátka považuji za jednoznačně nejlepší válečnou satiru vůbec. Sice tedy upřímně konkrétně tento žánr ani trochu nemusím, tohle je ale vážně neuvěřitelně zábavná jízda, která přesně vystihuje veškeré absurdní poměry panující ať už v samotném afgánském konfliktu, tak i v armádě, v politice, ve veškerých přítomných vztazích, rozhodnutích, prostě ve všem a já se na střídačku opravdu upřímně fantasticky bavil, ovšem hned následně jen nechápavě zíral, co se ve filmu vlastně odehrává, což když se nad tím vším tak zamyslí, tak by mě mělo ale především primárně děsit, fakt šílený. Každopádně, War Machine funguje skutečně jako perfektně namazaný stroj, se strhující zápletkou, plnou opravdu vtipných situací, zároveň ale i napětí, působivých dramatických okamžiků, emocí, perfektních postav a dech beroucí atmosféry. Na vrcholu všech těchto pozitiv se nicméně tyčí jeden jediný prvek, a to fenomenální výkon Brada Pitta, ze kterého jsem byl naprosto unešený, který tu strhává na sebe veškerou možnou pozornost a opět potvrdil, že už dávno není jen filmovým sexuálním symbolem, ale především nehorázně přesvědčivým a dokonalým hercem, jehož škála ztvárnění svých filmových postav snad nemá ani meze. A když k tomu pak připočtu i další borce, jako Kingsleye, Halla, a vlastně i všechny ostatní, tak i v tomto ohledu se jedná o mimořádný filmový zážitek. War Machine je zkrátka bohužel vážně neprávem dost opomíjený a kvalitativně podhodnocený snímek, pro mě se ale jedná skutečně o ojedinělý zážitek, který musím každému doporučit. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Kluci, luka4615 a verbal , až někdy v budoucnu budu hledat tiskové mluvčí, máte u mne práci jistou. A to nežertuji. Oba vaše komentáře, propojené do sebe, jsou mým vlastním názorem a postojem k tomuto snímku... Vzali jste mi tak - v dobrém slova smyslu - vítr z plachet, a na mě tak de facto zbylo pouze vlastní ohodnocení... 60% a tedy 3 hvězdy... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh chaosu, který vznikl v Afghánistánu a vzniká všude jinde ve válkou dotčených zemích. Hlava 22 v modernu. Místo toho, aby se Afghánistánu pomohlo ekonomicky, tak se mu pomáhá způsobem, který je místními nechtěný, příslušníky nechtěný a vlastně nikým nechtěný. Je to bludný kruh neúspěchu, nicméně film to podává stylem facepalm. Chudák Brad Pitt, který se snaží zleva zprava to zachránit, že se nechal zatáhnout do takto OMG provedené filmařiny. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • V Abu Dhabi, kde se natáčely některé scény, vznikla pro potřeby filmu vojenská základna, část města Kábul, ambasáda USA a ulice byly předělány na pakistánské hraniční přechody. Filmaři využili i místní letiště. Natáčelo se také v Dunsfold Aerodrome v Surrey v Anglii. (ČSFD)
  • Film vznikl podle knihy "The Operators" spisovatele Michaela Hastngse. Tato kniha mapuje autorovy cesty spolu s generálem Stanley McChrystalem v dubnu 2010. (ČSFD)

Související novinky

Válečná mašina nabírá herce

Válečná mašina nabírá herce

23.08.2015

O satirické komedii War Machine jste možná ještě neslyšeli a je to chyba. Streamovací služba Netflix na ní totiž hodně sází a hodlá ji příští rok uvést souběžně v kinech i na internetu. Kdo tenhle… (více)

Reklama

Reklama