Reklama

Reklama

Dáma ve zlatém

  • Velká Británie Woman in Gold (více)
Trailer 1

Dáma ve zlatém vypráví pozoruhodný skutečný příběh ženy, která se rozhodla dosáhnout spravedlnosti a za každou cenu bojovat o dědictví, které její rodině právem náleželo. Šedesát let poté, co byla za druhé světové války nucena utéct z milované Vídně, se Maria Altmannová (Helen Mirren) rozhodne získat zpět rodinný majetek, který jí byl zabaven nacisty. Patří k němu i umělecká díla nevyčíslitelné hodnoty, mezi jinými i slavný portrét Adele Bloch-Bauerové I. od Gustava Klimta, který se stal národním pokladem. Za svého právního zástupce si vybere ne velmi zkušeného, ale o to odvážnějšího, mladého muže Randyho Schönberga (Ryan Reynolds). Spolu se pustí do zdlouhavého a náročného soudního sporu s rakouskou vládou a Nejvyšším soudem USA, který se nakonec stane jedním z nejznámějších restitučních sporů v historii. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Tento film bohužel nedokážu plně docenit prostě proto, že neumím německy a verzi, kde by byla němčina přeložena, jsem nenašla. Takže velká část děje pro mě zůstala nepochopená. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

bagger95

bagger95 (hodnocení, recenze)

BrunoAnthony

To vis, smudlo. Zidi nemaj nic lepsiho na praci nez vsechny ostatni oblbovat a delat ze sebe chudacky. Uz chybi jen Lobotomio a Mila Rozner se svymi pseudokoncentraky. 💩

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MurielRezek

MurielRezek (hodnocení, recenze)

Všem, kterým se film líbil a které svým tématem oslovil, doporučuji zajímavé a poutavé čtení kunshistoričky a novinářky (která byla "u toho") Anne-Marie O'Connorové. Stejnojmenná knížka vyšla v roce 2012 v nakladatelství Metafora ke 150.výročí narození Gustava Klimta.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

dalsi nadhodnoteny blbowoodsky blabol? Symon Curtis mi ako rejza hovori hovno ....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Woman in Gold dostal od MPAA přístupnost PG-13 (some thematic elements, brief strong language).

Související novinky

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Reklama

Reklama