Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnými událostmi  brutální občanské války v Súdánu, která začala v r. 1983. Po vražedném vojenském útoku na vesnici v Jižním Súdánu si zachránilo život jen šest dětí. Nejstarší z nich, Theo, musí na sebe převzít břemeno vůdce a zavést děti, včetně své sestry Abital, do bezpečí. Překonali stovky mil napříč Afrikou, prošly přes tři nehostinné země, bez vody a jídla, aby se dostali do uprchlického tábora v Keni- do Kakumy. Čas všal plynul a naděje na lepší život pomalu bledla. Teprve po třinácti letech dostaly novou možnost opustit tábor a usídlit se v Americe. V Kansasu se setkají s Carrie Davisovou (Reese Witherspoon), která jim pomůže nejen začít život v nových podmínkách, ale otevře jim i svůj domov. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,722,209Tržby Celosvetovo $3,391,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $723,929 //počet predaných kusov ?║ zas tip filmu zo silnou nosnou témou, s niekoľkými silnými scénami ale ako celok to nezapôsobí ako by malo /60%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Uvědomujet(m)e si, že kvalitní film z toho dělá tématika o které pojednává, nikoliv zpracování ? Klišé je tam kupa, sentimentu tak akorát a herecky je to super, resp. černé súdánské tváře tomu dávají zvláštní, syrově svěží punc reality. Jinak je to ale pohádka jak vyšitá, s dokonale vykalkulovaným scénářem "vše do sebe krásně zapadne" a to je ve skutečnosti asi to poslední co se děje v tomhle střetu dvou odlišných světů doopravdy, mimo obrazovky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Opravdu silné drama po všech směrech. Přiznám se, že úvodní část, jež se odehrávala v Africe, mě až tak nebavila, avšak jakmile se utečenci dostali do tábora a následně do USA, začal mě jejich příběh patřičně bavit. Cena svobody má v sobě řadu lidských hodnot, na které se v západní civilizaci plné shonu zapomíná. Snímek není prost moudrosti a emocí, což umocňuje výsledný dojem, který by byl za 5* i bez Reese Witherspoon. Abych pravdu řekl, nejlepší herecké výkony tu stejně pro mě podávali neznámí herci černé pleti. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě překvapí,že po čase sledování filmu už mam pocit,že vše je takové stejné nic co by člověka zaujmulo natolik,aby dal hned pět hvězd a opravdu se odpoutal od reality a prožil příběh hrdinu z daného snímku a hle jedno takové milé překvapení je zde a má název Good Lie.Příběh o uprchlících z války zmítaného Sudánu v 80. letech a jejich bojem a cestou za přežitím kde ztratí i některé nejbližší a jejich víru v cestu do vysněné Ameriky kde pak ,ale zjistí,že vše není tak dokonalé a svět v podání západní civilizace nebo spíš jak si rádi říkají všichni tyto státy ´´vyspělé´´ je zcela odlišný od jejich pohledu ať už k přístupu k sama sobě,víře,rodině,jídla atd.Filmová perla,která snad některé přijme se zamyslet.Více ve filmu samotném.Za mě 90 % a pět hvězdy. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Keď som našla tento film dokladne som ho preštudovala tu na čsfd a do poslednej chvíle som váhala, či sa naň mám pozrieť, alebo ho odložiť niekam do archívu medzi také, ktoré sa možno raz dostanú na rad. Na koniec som sa odhodlala, a som veľmi rada, pretože toto nevinne vyzerajúce dielko má v sebe neskutočnú múdrosť, pravdu a moc. Jediný komentár nevystihuje to, čo uvidíte, keď filmu dáte šancu, alebo možno čo ucítite hlboko vo svojom vnútri. Jedna z mojich najobľúbenejších pasáží je tá, kde musia africkí bratia, ktorí získali prácu v supermarkete, vyhadzovať potraviny, ktorým končí záruka, absurdnejšiu situáciu som asi nezažila. Nebudem prezrádzať viac, pozrite si ho a trochu sa možno zamyslíte, čo je vlastne v živote skutočne doležité. Naviac je plný láskavého humoru, čo je tiež jeho veľkou prednosťou. Takto nenásilne vlastne prezentuje aj kritiku konzumnej spoločnosti a to bez sarkazmu, len pomocou obyčajného, zdravého, ľudského rozumu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Napriek dobrým recenziám a podpore hviezd Warner Brothers film vysielali iba v 500 kinách s minimálnou publicitou. Niet preto divu, že v pokladniach dopadol zle. (Arsenal83)
  • Pri premiére na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte si film vyslúžil päťminútové standing ovation. (Arsenal83)

Reklama

Reklama