Reklama

Reklama

Magická dívka

(festivalový název)
  • Španělsko Magical Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alicia trpí leukémií. Její notýsek na přání obsahuje pouze tři položky: získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane, dále kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a konečně dožít se třinácti let. Seriálový kostým stojí naneštěstí téměř 7000 eur. Aliciin otec však neváhá dceřino přání splnit. Rozprodat domácí knihovničku do antikvariátu ale nestačí. A tak se uchýlí k zoufalému činu, k vydírání. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (50)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSI MŮJ STRÁŽNÝ ANDĚL…“ /// Se svižným tempem si to nepotykalo. Čekám, čekám a čekám, jak se to vyvrbí, až mi dojde, že to bude čekání na závěrečnou pointu. Jestli z toho měla vylejzat nějaká deresivní atmosféra, jako třeba vod Lynche nebo Triera, tak z toho teda moc neleze. Zato minimalistický to je ukázkově. S pár lidma naplnit 120 minut – rejža je frajer. (V nafukování stopáže?) Konec je ovšem hustej, to se musí nechat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se u něčeho udělá Pedro Almodóvar, tak já musím taky. 2.) Nevím, jak vypadá anděl strážnej. 3.) Thx za titule ,,Rob Roy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tenhle zajímavý thriller jsem odkládal snad rok, ale i na něj se dostalo a nelituju toho. Jedná se o hezky roztříhanou mozaiku napínavého příběhu o nekolika dějstvích a pár protagonistech, která se "uzavře" až posledním záběrem. Pomalejší způsob vyprávění nahradí tajuplná atmosféra a slušné hercké výkony. Ve svém komentáři musím rozhodně uvézt, že to není film pro běžného konzumního diváka, protože po konci zůstane spousta nejasných odpovědí a ne každého baví pak o něm přemýšlet nebo diskutovat. Nevyřčeného je tam toho spoustu, ale za sebe musím říct, že jsem si nakonec dokázal téměř vše logicky zdůvodnit a o to asi režisérovi šlo. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Door with the black lizard... -- To nejlepší ze španělské kinematografie 2014. Mistrovsky vystavěný scénář, který se nedá zařadit do škatulky. Drtivá většina filmů si během pár desítek minut "ustálí" dějový směr a divák je v komfortní zóně. Tady ne. I po hodině budete jako na trní z toho, co se děje a že netušíte, kam to všechno směřuje. Skvěle zahrané (Bárbara Lennie zaslouženě Goya pro nejlepší herečku roku), znepokojující, tajemné. Film s tajemstvím (možná odtud pramení srovnávání s Lynchem). Pokud potřebujete mít vše ve filmech vysvětlené, tak máte smůlu. Výroční ocenění pro nejlepší scénář mělo jít rozhodně sem, ale nevadí, film si to vybral na jiných festivalech. Španělská lahůdka, která mi straší v hlavě. A čím méně víte, tím lépe. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2015] Neviem si predstaviť jediný ďalší film, ktorý by bol tak účinným metaforickým prenosom veku informačnej vojny na plátno. Carlos Vermut je mimoriadne talentovaný rozprávač a Magical Girl je emočná bomba, ktorá mi v závere vybuchla priamo do tváre. Zostala len matná spomienka na kúsok puzzle na chodníku, zvláštne podanie rúk a dvere so znakom čiernej jašterice. Enter the lizard. 100% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

To mi ti Španělé zase jednou po čase zamotali hlavu. Čekal jsem snad všechno možné, ale tuhle bizarní směsici osudů, náhod a tragických omylů rozhodně ne. Že se vydírat nemá, to je nad slunce jasné, na druhou stranu, pokud by všechny případy dopadly takto, za pár desítek let, by nás tu moc nepobíhalo. A nebo jen těch slušných lidí, co se drží pevně řádu a nikdy za život nešlápli vedle. To se hlavních aktérů rozhodně netýká, proto nelze očekávat žádnou selanku, nebo rodinou komedii, ale řízné drama o tom, že nic v životě se nemá přehánět. I kdyby jste to dělali pro vlastní, těžce nemocné dítě. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama