Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle seriálu poměrně nadšená, až tak, že mám v plánu si přečíst knihu :D Británie a historie, to bylo vždy moje, a Skotsko 18. století je pro je ještě poměrně neprobádaná oblast, takže si to užívám. Co si budeme povídat, nejlepší postava je Jamie a zbytek se může jít zahrabat :D Claire je poměrně nemastná, neslaná, na zdravotní sestru ze 40. let je nějak znalá, ale rozhodla jsem se to přehlédnout. Druhá řada byla trochu slabší, hlavně díky poměrně nudné pařížské lince. Třetí řada je zatím výborná a začínám mít crush na Rogera :D Edit: Řada 7, Jamie ani Claire mě nezajímají, tým Bree a Roger forever :D ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Nemohu uvěřit, že jsem se dočkala seriálového zpracování mé oblíbené série knih od Diany Gabaldon. Hlavní hrdinku jsem si představovala spíš jako mladou a drobnou ženu, ale pomalu si začínám na Caitrionu Balfe zvykat. Musím uznat, že hraje skvěle a role Claire jí sedne. Taky jsem se modlila, aby Jamieho hrál někdo, kdo je alespoň trochu hezký a moje přání se více než vyplnilo. Sama Heughana vidím na obrazovce taky poprvé, ale zklamaná rozhodně nejsem. Na nespoutaného mladého Skota se hodí víc než dost a mezi ním a Caitrionou to pěkně jiskří. Režiséři odvedli pěknou práci a díkybohu se drží knihy. Doufám, že si seriál povede pořád takhle dobře. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

1. série: 55%. Není to úplná tragédie, nakonec se mi povedlo dokoukat celou sérii o šestnácti dílech, i když místy se sebezapřením. Že by mě to ale nějak bavilo se říct nedá. Děj se dost vleče a jednotlivé postavy nejsou dostatečně zajímavé. Technicky je to slušně odvedená práce, atmosféru 18. století se tvůrcům navodit podařilo. Ale jak už tu spousta lidí napsalo, je to klasická červená knihovna, takže nuda. Caitriona Balfe by pro dobro seriálu měla méně mluvit a více se svlékat, protože v tom jsou její hlavní přednosti. A hlavní poučení pro ženy? Bacha na to, koho si berete. I když si najdete slušnýho inteligentního manžela, vždycky je tu šance, že jeho prapředek byl bezpáteřní sadistická buzna. Pak už stačí se jen dotknout nějakýho šutru a to 200 let starý prase vám udělá ze života peklo. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Sam Heughan, Skotsko a skotský přízvuk většiny herců jsou důvody, proč jsem dokoukala první sérii. Bohužel nesnáším Claire, vzhledem k tomu, že jde o hlavní postavu, je to celkem velký problém. Navíc je to občas až moc červená knihovna, Black Jack je čím dál šílenější, až je na hranici karikatury a Claire...Claire je zase všudybylka, co všechno zná a umí a snaží se nám namluvit, že je jí osmadvacet, když vypadá na osmatřicet. No, francouzské dobrodružství si nechám ujít. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se zpočátku dívala na Outlander dost skepticky, tak s postupujícími díly jsem čím dál víc natěšenější na další, takže po osmičce jsem už zcela jistá, že je to jeden z těch seriálů, který dám až do konce a jestli to takhle půjde dál, má možná šanci i na vyšší post. Je tam sice hrozně pochmurno, neustále zataženo a blátivo, takže atmosféra super, navíc je to holt Skotsko a to k tomu patří. Takže se budu těšit na jaro a s ním i na další díly. - A už je to tady...... ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Natáčelo se ve skotských městech Cumbernauld a East Rannoch. Natáčelo se také na hradě Doune. V Praze se natáčelo pouze 5 dní a to především na Kampě a pod Pražským hradem. (M.B)
  • Autorka knižní předlohy Diana Gabaldon se rozhodla děj zasadit do Skotska poté, co viděla Frazera Hinese v sérii epizod šesté řady Pána času (od r. 1963) nazvané "The War Games", který zde nosil kilt a ztvárnil postavu Doktorova společníka Jamieho McCrimmona. Podle jeho postavy také pojmenovala hlavního mužskou postavu - Jamieho Frasera (Sam Heughan). (Pria)
  • Režisérka Anna Foerster, která natáčela tuto epizodu, se ve svých dílech hodně zaměřuje na záběry rukou, kterými vysvětluje určité věci – v tomto případě vývoj vztahu mezi postavami, jejich sbližování a sílící pouto. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)

Reklama

Reklama