Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Velkolepá dějepisná šou jejíž průvodkyně prochází všemi možnými životy, aby nám předvedla, jak moc drsná byla skotská realita 18. století, ale žádný z těchto životů ji není dáno prožít, neboť záhy postoupí do dalšího levelu příšernosti. Co oceňuji snad nejvíce byla hradní slavnost hned na začátku a taky zajímavé vedlejší postavy – ty hlavní v čele s Aye, aye Jamiem byly k pláči. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda i děj zasazený do Skotska 18. století. Pořád je to ale červená knihovna s pro mě stereotypními postavami (emancipovaná a bojovná hlavní hrdinka se srdcem na správném místě a hrdina je nešovinistický gentleman uprostřed až barbarských kumpánů) a otravným voice-overerm hlavní hrdinky, tvůrci si to tímhle prostě zjednodušili. Hezky se na to kouká a dílů není moc, takže taková neškodná oddechovka, z které čiší naivita. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Nemohu uvěřit, že jsem se dočkala seriálového zpracování mé oblíbené série knih od Diany Gabaldon. Hlavní hrdinku jsem si představovala spíš jako mladou a drobnou ženu, ale pomalu si začínám na Caitrionu Balfe zvykat. Musím uznat, že hraje skvěle a role Claire jí sedne. Taky jsem se modlila, aby Jamieho hrál někdo, kdo je alespoň trochu hezký a moje přání se více než vyplnilo. Sama Heughana vidím na obrazovce taky poprvé, ale zklamaná rozhodně nejsem. Na nespoutaného mladého Skota se hodí víc než dost a mezi ním a Caitrionou to pěkně jiskří. Režiséři odvedli pěknou práci a díkybohu se drží knihy. Doufám, že si seriál povede pořád takhle dobře. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - o tomto seriálu jsem slýchávála od známé již dva roky....ale nikdy mě to nějako extrémně nelákalo..pak si zajedete na dovolenou do Skotska a ejhle dotazy, zdali jste tento seriál někdy viděly :D :D Dobře, tak jsem to zapla :D A ono - safra :) Jsem na začátku 2.série a jsem totálně v šoku ze závěru první série. Všechno je jinak než si celou dobu myslíte :D :D Je to tak silné, tak jiné a tak - safra jako vážně? :D :D Těším se na další díly a omlouvám se všem lidem ve fitku, když na páse budu zase trnout hrůzou co se tam děje a dávat to hlasitě najevo. Krajina je nádherná, oblečení - hmmmm - Skoti ;) ale ta myšlenka - je to opravdu možné? ;) ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem polovinu první série. Mám ráda Skotsko, historii, intriky, konflikty podmaněných národů s Angličany ai cestování v čase. Co mi na seriálu ale velmi a neomluvitelně vadilo byla nesnesitelná hlavní hrdinka, evidentní self-insert autorky, se kterým se na oplátku asi máme identifikovat, která celý příběh sráží na úroveň laciné fantazie o tom, jak jedna emancipovaná a extrémně svůdná a inteligentní žena propadne do minulosti, kde se z ní všichni rovněž můžou posrat. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Natáčelo se ve skotských městech Cumbernauld a East Rannoch. Natáčelo se také na hradě Doune. V Praze se natáčelo pouze 5 dní a to především na Kampě a pod Pražským hradem. (M.B)
  • Tuto epizodu režírovala Anna Foerster, stejně jako epizodu Svatba (2014). Měla za úkol propašovat do děje několik paralel, a tak např. v okamžiku, kdy Jaime (Sam Heughan) poprvé dovolí kapitánu Randallovi (Tobias Menzies), aby spatřil jeho jizvy, Randall kolem něj krouží stejně jako Claire (Caitriona Balfe) o svatební noci. Další podobnost je později, když Jaime padne na zem, nebo když Randall natahuje ruku a přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby cítil Jaimeho záda. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Stanley Weber, který v seriálu ztvárnil hraběte St. Germain, se původně ucházel o roli Ludvíka XV., kterého několik let zpátky hrál ve francouzském televizním filmu Louis XV, le soleil noir (2009). Než byl obsazen do role St. Germaina, výběrová porota dlouho diskutovala o tom, že je pro tuto roli až moc hezký. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama