Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem na romantiku, první série (****) mě bavila, protože na Skotsko, skotský přízvuk a cestování časem jsem. Od druhé série (***) to jde ale od desíti k pěti a cca. v polovině třetí série (**) jsem to vzdala úplně. Jako bych četla dlouhatananánský fanfiction, ve kterém on miluje ji & ona miluje jeho, ale pořád jim do toho něco/někdo leze, pořád je někdo/něco rozděluje a pořád je někdo mučí... Po letech jsem si ze zvědavosti zkusila pustit šestou sérii (**), ale ač se změnilo prostředí (ze Skotska se přesunuli kamsi do Severní Ameriky), pořád je to stejné, nezáživné peklo. Jen jim má být oběma asi o 300 let více. P.S.: Pokud je tu někdo, kdo "Cizinku" stále se zájmem sleduje, tak má můj hluboký obdiv. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se zpočátku dívala na Outlander dost skepticky, tak s postupujícími díly jsem čím dál víc natěšenější na další, takže po osmičce jsem už zcela jistá, že je to jeden z těch seriálů, který dám až do konce a jestli to takhle půjde dál, má možná šanci i na vyšší post. Je tam sice hrozně pochmurno, neustále zataženo a blátivo, takže atmosféra super, navíc je to holt Skotsko a to k tomu patří. Takže se budu těšit na jaro a s ním i na další díly. - A už je to tady...... ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Nemohu uvěřit, že jsem se dočkala seriálového zpracování mé oblíbené série knih od Diany Gabaldon. Hlavní hrdinku jsem si představovala spíš jako mladou a drobnou ženu, ale pomalu si začínám na Caitrionu Balfe zvykat. Musím uznat, že hraje skvěle a role Claire jí sedne. Taky jsem se modlila, aby Jamieho hrál někdo, kdo je alespoň trochu hezký a moje přání se více než vyplnilo. Sama Heughana vidím na obrazovce taky poprvé, ale zklamaná rozhodně nejsem. Na nespoutaného mladého Skota se hodí víc než dost a mezi ním a Caitrionou to pěkně jiskří. Režiséři odvedli pěknou práci a díkybohu se drží knihy. Doufám, že si seriál povede pořád takhle dobře. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě opravdu potěšil. Mám doma už dlouho 4 díly těch neskutečně tlustých knih od Diany G. s tím, že jsem přečetla zatím Cizinku a teď začínám s Vážkou v jantaru. Moje zjištění, že se podle Cizinky natočil seriál bylo opravdu překvapující a nemohla jsem se dočkat, až si to pustím. A musím říct, že je to natočený fakt perfektně. Kdo kritizuje, že jde o červenou knihovnu, tak by měl vědět, že kniha je především romantickým dílem. I z toho důvodu se mi to hůř čte, protože mám ráda více akce. A z toho důvodu je i seriál pro mě zajímavější, protože má dynamičtější průběh. Vybraní herci jsou skvělí, fakt mě tím potěšili. Strašně se mi líbí, že se v seriálu mluví gaelsky a skotská angličtina, i když je složitá na poslech, zní prostě v tomto prostředí tak dobře. Krásná skotská příroda a fakticky nádherná hudba doplňuje vhodně celý seriál. Strašně se těším na další díly. Moc se mi to líbí. Má to vysokou kvalitu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Credit where credit is due. Z toho mála co jsem viděl to bylo moc hezky uděláno. Není to sice můj šálek kávy, ale kdybych se na to musel dívat s drahou polovičkou, díval bych se i celkem rád. Hlavně s představením dalších záhad kolem cestování v čase. Takhle jsou to jen sympatické tři hvězdy. Bohužel mě ale eye-candy muži nikterak nepřitahují a veškeré interiéry a exteriéry bych si spíš raději prochodil vlastníma očima než se dívat zprostředkovaně pomocí monitoru, takže nemohu hodnotit výše. Na hudbu Beara McCrearyho jsem zvyklý (a mám ji rád) už z The Walking Dead, takže tam také není co vytknout. Milovníci (a zejména milovnice) červené knihovny nechť si přičtou k mému hodnocení libovolný počet hvězd, rozhodně to není trefa vedle. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Scéna v 7. minutě, kdy Claire (Caitriona Balfe) jde po „francouzské“ ulici k léčiteli (Dominique Pinon), byla natáčena v České republice v Praze na Radlických schodech s výhledem na Nerudovu ulici (Praha 1). (Rosalie)
  • Hlavní postavy Claire (Caitriona Balfe) a Jaimeho (Sam Heughan) se v díle milují celkem třikrát a pokaždé jejich akt znamená něco jiného a posouvá jejich vztah dál k hlubší intimitě. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Seriál je natočen na motivy knižní série "Outlander" od Diany Gabaldon. První díl byl v tuzemsku uveden pod názvem "Cizinka", druhý pak "Vážka v jantaru", třetí "Mořeplavec", čtvrtý "Bubny podzimu" a pátý "Hořící kříž", další se distribuce prozatím nedočkaly. V roce 2014 autorka uvedla již 8. pokračování knižní série. Knih bylo celosvětově prodáno více než 25 milionů. (mi.sa)

Reklama

Reklama