Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Luk Skywalker k tomuto seriálu (4)

Punk (2015) (E01) 

Dávám střízlivé 3 hvězdy, punker nejsem, ale poslouchám ho v omezené míře. Je to z extrému do extrému, ale veganství je třeba i v extrémním metalu atd. Takže bych to tam jako postoj života punkera nedával. Hošek to je jiná liga, to je fakt punk jako postoj k životu. Dneska je to dost o té hudbě, chodím na punkové koncerty, tak vím co říkám. A ty vinyly, to tam patří, ale taky to neplatí jen pro punk, hifisté jsou i jinde. ()

Cosplay (2015) (E04) 

Konečně dobře udělaný díl. Něco jsem se dozvěděl a jsou tu ty největší akce v ČR. Cosplayisti jsou manuálně zruční a ještě k tomu amatérští herci (i když jen jedné role - postavy), prostě koníček jako každý jiný. ()

Motorkáři (2015) (E05) 

Dost na piču tento díl, když z pětadvaceti minut je pět minut o ničem (záběry motorkářů od paty k hlavě, retardované gumování silnice, jízda po silnici nebo v kovové kouli). Jinak sledujeme "životní moudra" pěti skupin motorkářů a prakticky si nic nedozvíme, což je podle mého podstata dokumentu. A to podstatné čili nějaký motorkářský sjezd, tam nedali vůbec. ()

Thrash metal (2015) (E15) 

Co to kurva mělo být?! Punk měl nic moc komentář, tak tady to nedali pro jistotu vůbec?! Potom nevím, na co to je a hlavně pro koho to je, nemetalista to nepochopí a metalista vlastně taky ne, bo vůbec nevím, co tím chtěl autor říct, jak žije kapela? To mohl zvolit i jiný žánr. Prostě tohle dalo jen otázky a žádné odpovědi, takže úplně na piču, odpad nedám jen proto, že Debustrol jako kapelu uznávám. Autor tohohle dílu by zasloužil nakopat okovanou botou prdel, je to prostě čurák. A navíc někteří zdejší jedinci získají akorát názor, že (thrash) metal je jen o chlastání, což není pravda. ()

Reklama

Reklama