Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takéto naturalistické video bez akéhokoľvek komentára, je vlastne adekvátnym dokumentom o Hooligans. Pretože naozaj si neviem a nechcem predstaviť pokus o seriózny rozhovor s nimi, kde by zaznievali otázky typu: "Prečo sa vy na ten futbal vlastne chodíte biť?" "A prečo podpaľujete štadión, ktorý je tam pre vás?" Odpoveď by mohla byť len jediná a univerzálna: "Víš co, ty vole!" ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady jsem se dobře pobavil.....to snad nemohlo být myšleno vážně. Rekonstrukce zájezdu na tuzemáku přežívajících ošetřovatelů skotu z Horní Dolní do hlavního města podívat se prvně v životě na orloj, z které vyplívá asi tolik, že hooligans je ten, komu není hloupé před školou povinnými dětmi hulákat "mrdáme starý baby do špinavejch prdelí". Jako druhý chod tu máme minutu slávy 30 kilového bitkaře, který jako jediný dorazí na domluvený "třetí poločas" s bandou natěšenejch hovádek (jejich road-movie k domluvenému místu jsem měli předtím tu čest sledovat ). A aby bylo úplně každému jasno, že jsme se opravu dostali na území těch nejradikálnějších z radikálních, tak na závěr několik záběrů domluvených fightů, dle mého názoru stažených z youtube. Zajímal by mne fundovaný názor skutečných fotbalových rváčů, ale za mne dobrý Slunce,seno,hooligans :D ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děkuji tomuto dokumentu, že podpořil mojí agorafobii a odpor ke sportům.Vypovídací hodnota je ale docela mizerná. Pokud si mám vytvořit obrázek o fotbalových fandech na základě tohoto videa, tak jsou to všichni vyknedlení degenerovaní potomci incestního vztahu ovce s vlastním vnukem a na jejich life stylu nevidím ani minumum pozitivního. Snad kromě toho fotbalu. ()

Lurtz37 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani ostatní díly nejsou žádný zázrak, ale tenhle díl mě vyloženě vytočil. Už to tady několik lidí poměrně trefně napsalo. Díl se jmenuje Hooligans, o hooligans skoro vůbec není a navíc ten zavádějící mišmaš není nikterak vysvětlen. Je mi jasné, že to byl záměr autora - natočit dokument bez komentáře, jen takovou syrovou sondu - ale v mých očích má tohle pouze dva typy potenciálních diváků, ty, kteří vědí, že je to úplně mimo, a tak je to může tak maximálně nudit či vytočit, a ty, kteří o tom nic netuší, a tohle jim vytvoří akorát zcela mylnou představu. Ať už hooligans nebo "normální" fandové z toho každopádně nevyjdou dobře. Jiří Volek asi moc fotbalové fanoušky rád nemá. Rozhodně buď o tom ví houby, nebo je to neschopný dokumentarista. A nebo to byl záměr, protože je pravda, že od proma až po samotný dokument to bylo vedeno dosti bulvárním způsobem - hodíme tam ultras, bude to dobře vypadat, většinu zaplníme ožralýma idiotama, to lidi správně pohorší, nakonec tam pak přeci jenom šoupnem i trochu těch rvaček, ať si to ten název zaslouží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pred pár dňami som si pozrel diel z českého dokumentárneho cyklu "Kmeny", ktorý sa volal "Punk". Bol som z neho načisto sklamaný a rozčarovaný. Ku punkovej subkultúre mám veľmi blízko, takže tie nezmysly, čo som videl ma hodne nasrali. Teraz som si skusil kuknúť časť s názvom "Hooligans". Rád chodím na futbal medzi skalných Ultras, tým pádom mám kontakt a kamarátske vzťahy aj s radikálnymi chuligánmi. A poviem vám, že tento dokument je úplne mimo. Režisér Jiří Volek je poriadny vol. Natočil úplne zbytočnú, povrchnú, smiešnu, hlúpu sračku za ktorú by zaslúžil dostať poriadne po papuli. * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama