Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MM_Ramone k tomuto seriálu (3)

Kmeny (2015) 

Televízny seriálový cyklus dokumentov "Kmeny" o súčastný mestských subkultúrach pozostáva zo šestnástich zhruba pol hodinových epizód: 1. "Punk", 2. "Hooligans", 3. "Rap", 4. "Cosplay", 5. "Motorkáři", 6. "Rainbow", 7. "Skinheads", 8. "Tattoo", 9. "Tuning", 10. "Meatheads", 11. "Hipsteři", 12. "Goths", 13. "Straight edge", 14. "Hackeři", 15. "Thrash metal", 16. "Graffiti". Témy sú to zaujímavé, ale spracovanie väčšiny z nich bolo povrchné, skreslené a miestami i mylné a zavádzajúce. ** ()

Punk (2015) (E01) 

Poviem vám to hneď narovinu, pekne zostra, ako punkáč: Bežte do piče zasratej s takýmito kokotinami. Čo sú to za sračky?! Podľa autorky tohoto stupid dokumentu Daniely Gébovej má toto byť reprezentatívna vzorka českého punku. Toto?! To je snáď zlý vtip. Večne ožratý a poriadne vymletý Petr Hošek z Plexisu je ešte ako tak v pohode, ale všetko ostané je úplne mimo. Najmä ten mladý čurák so skateboardom v značkovej šiltovke Vans mi teda poriadne pohol žlčou. Prijebaný vegán, čo zbiera staré drahé LP a je nesmierne hrdý na akúsi trápnu televíznu cenu. Sám o sebe tvrdí, že pre neho nie je najväčší punk Sex Pistols či Ramones, ale kniha Rychlé šípy od Jaroslava Foglara. Tiež je celý vedľa z toho aký veľký dríč bol Michael Jackson. Nepije, nefajčí, neberie drogy, nežere mäso, zrejme ani nesúloží a svoj coolový image doplňuje nálepkou straigh edge. To má byť kurva punker? Fuck off! Gébová nemá ani páru o tom, čo je to punk a presne tak aj vypadá jej dokumentárny film. Je to o hovne a nie o punku. * ()

Hooligans (2015) (E02) 

Pred pár dňami som si pozrel diel z českého dokumentárneho cyklu "Kmeny", ktorý sa volal "Punk". Bol som z neho načisto sklamaný a rozčarovaný. Ku punkovej subkultúre mám veľmi blízko, takže tie nezmysly, čo som videl ma hodne nasrali. Teraz som si skusil kuknúť časť s názvom "Hooligans". Rád chodím na futbal medzi skalných Ultras, tým pádom mám kontakt a kamarátske vzťahy aj s radikálnymi chuligánmi. A poviem vám, že tento dokument je úplne mimo. Režisér Jiří Volek je poriadny vol. Natočil úplne zbytočnú, povrchnú, smiešnu, hlúpu sračku za ktorú by zaslúžil dostať poriadne po papuli. * ()

Reklama

Reklama