Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (110)

annafoj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory velkému očekávání bohužel nic neříkající, neobjektivní, nevýstižné. Já osobně jsem čekala zmapování každého z daných kmenů, proniknutí do konkrétní subkultury, ale to se bohužel nepodařilo. Dokumentární cyklus tak tedy spíše funguje jako audiovizuální obohacení dvou vydaných knížek, což je podle mě škoda. Ne všichni je četli, ne všichni vědí oč jde. Zatím asi nejhorší metal, který byl pro mě spíše záznamem z koncertů než dokumentem. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm. Po prvních dvou dílech mám smíšené pocity. Vlastně ne.. jsem zklamaná. Očekávala jsem příliš. Projekt Kmeny mě hodně zaujal a nemohla jsem se dočkat, až budu moct jednotlivé díly shlédnout. PUNK byl celkem fajn, avšak doufala jsem, že bude prezentován širší okruh, ne že se budu celou dobu koukat převážně na dva lidi. Každopádně bylo zajímavé sledovat, jak se dá punk vnímat dvěma pohledy. Ovšem Hooligans, to byla tragédie. Když opomenu svou osobní averzi vůči těmto "fanouškům", co se chovají jako prasata, tak to bylo špatně natočeno. Hodně špatně. Kamera vcelku nijaká, informace žádné. Škoda. Jsem zvědavá na další díly, moc se těším na Tattoos a Rap, tak snad nebudu zase zklamaná.. ALE! Velký potlesk za úvodní znělku, ta je vážně parádní! Punk 2*// Hooligans odpad! //. ()

Reklama

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Punk : 1 hvězda Trapná sonda do světa, který funguje úplně jinak než nám tady ukazují. // Hooligans : odpad Co to mělo jako znamenat ? Hooligans znamená vypít co nejrychleji co nejvíc piv a pak kopat třeba do popelnic ? Autorovy bych doporučoval navštívit nějaký " důležitý " zápas. Pak se může rozhodnout že natočí dokument o idiotech které nezajímá fotbal jako takový ale rvačky a agresivita. // RAP : 1 hvězda Nebýt kamaráda, který RAP poslouchá a má našprtaný všechny ty lidi kolem, vůbec bych dokument nepochopil a už vůbec bych mu nerozuměl. Celkem nudný pohled na lidi kteří se tomuto hudebnímu stylu věnují ( kamarád byl zklamán a řekl že na internetu existují základní informace které vám řeknou víc než v tomto dokumentu ) ()

TMNT 

všechny recenze uživatele

parafráza: "já nosím brýle, vlastně proto, žeee se mi hodne líbi transparetní materiály". 10/10 najlepšia hláška (alebo aj najblbšia) aká môže opísať tento "kmen" ostatné diely priemer, hlavne diel o tuningu bol dosť slabý. [nespojitý, akoby rozhádzaný, chce niečo povedať ale vlastne povie niečo úplne iné čo nechcel (ako tento komentár)] ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předně musím říct - skvělej nápad (určitě by na to kouklo i zahraničí...), tak jako knihy. 1. PUNK - Anarchy vole - čupr díl s fajn pohodářem (chtěla bych poznat tebe a tvou výdělečnou činnost, nezajdem na píno?) a filosofií nestárnoucího kmene. 2. HOOLIGANS - nuda, zde naopak chybí filosofie tohoto "kmene", a to z úst členů, kteří by jen m_dali a _ukali podle jejich písně, byť maj na _urácích plísně. 3. RAP - těžcí, obstarožní, raperští papaláši s pivním pupkem ve své 8 míli dvaceti párů "Najek", které jsou jejich jediným majetkem. Povstalí z ničeho, žijící v ničem, manuálně soběstační, schopní žít bez hospodyňky. "Jou, jou". Nevidím žáden rozdíl mezi nimi a teplákovými homeboyi, které potkávám na ulici v Nike dresu, tlačící důležitou raperskou chůzí kočárek se svým x-tým parchantem. Nesnáším, když si někdo hraje na něco, co stejně nakonec v dokumentu ukáže, že není. Aby vám ty tiky s hlavou chlapci nezůstaly :) 4. COSPLAY - dobří magoři, aneb, když to s csfd až moc přeženete. Pochopím aktivní účast na rekonstrukcích bitev typu té u Gettysburgu, ale za Little Ponyho bych se nepřevlékla ani při sexuálních hrátkách, myslím, že mi postačí sbírat figurky. Jinak za Hobití nohy bych ušetřila, mám je od přírody. Sečteno a konstatováno - Cosplay u nás není nic jiného, než Čechy tolik nenáviděný Halloween mimo 31.10. 5. ... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (2)

  • Před samotnou televizní premiérou proběhlo 8 předpremiérových projekcí v 8 městech, které vždy uvedl autor knižní předlohy Vladimir 518 a režiséři daných dílů. Jmenovitě jste tak mohli vidět v Praze trash metal a rap, v Brně graffiti a punk, v Českých Budějovicích motorkáře a hooligans, v Olomouci rainbow a hipstery, v Plzni hackery a cosplay, v Ostravě skinheads a tattoo a opět v Praze tuning a meathead. (MTHRFCKR)
  • Televizní seriál vychází ze stejnojmenné knihy Vladimíra 518 "Kmeny", mapující současné městské subkultury, i "Kmeny 0", zaměřené na subkltury před rokem 1989. Obě tyto publikace zaznamenaly obrovský úspěch a byly tařka okamžitě vyprodány. První zmíněná se také umístila ve své kategorii na 2. místě v anketě Nejkrásnější kniha 2011. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama