Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pred pár dňami som si pozrel diel z českého dokumentárneho cyklu "Kmeny", ktorý sa volal "Punk". Bol som z neho načisto sklamaný a rozčarovaný. Ku punkovej subkultúre mám veľmi blízko, takže tie nezmysly, čo som videl ma hodne nasrali. Teraz som si skusil kuknúť časť s názvom "Hooligans". Rád chodím na futbal medzi skalných Ultras, tým pádom mám kontakt a kamarátske vzťahy aj s radikálnymi chuligánmi. A poviem vám, že tento dokument je úplne mimo. Režisér Jiří Volek je poriadny vol. Natočil úplne zbytočnú, povrchnú, smiešnu, hlúpu sračku za ktorú by zaslúžil dostať poriadne po papuli. * ()

geklon

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hooligans je životní styl, má svoje pravidla a svoje zásady. Znám chulgány, kteří čtou Nietzsche i Bibli, znám fotbalový fanošky, kteří jsou vegani, kteří dobrovolničí v duchoďácích. Tohle je totální výsměch a pokud někdo odsoudí tuhle komunitu, jen na základě 26 minuté píčoviny, bez hloubky, je mi ho líto. Tohle nejsou žádný kmeny. Tohle je osobní vyřizování účtů. Ostuda. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děkuji tomuto dokumentu, že podpořil mojí agorafobii a odpor ke sportům.Vypovídací hodnota je ale docela mizerná. Pokud si mám vytvořit obrázek o fotbalových fandech na základě tohoto videa, tak jsou to všichni vyknedlení degenerovaní potomci incestního vztahu ovce s vlastním vnukem a na jejich life stylu nevidím ani minumum pozitivního. Snad kromě toho fotbalu. ()

GTS_PUNK odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výpovedná hodnota druhého dielu série Kmeny je absolútne nulová. 26-minútová stopáž vám bude bohate stačiť na to, aby ste stratili niekoľko IQ bodov. Čo k tomu potrebujete? Autobus plný plzeňských fanúšikov, vyholenú hlavu a heslo "futbal je len zámienka". Sledovať tú enormnú tupotu v starej Karose ako spieva o "plísni na čuráku" a "mrdání špinavé prdele staré báby", vás núti položiť si otázku, aké hodnoty zastávajú títo ľudia. Ak je toto ich hlavnou podstatou života, tak mi je ich úprimne ľúto. Okrem bandy plzeňských primitívov dokument, ak tých 26 minút tak možno nazvať, ukazuje aj holé lebene, pre ktoré je zasa zmyslom života niekomu na lúke za mestom štýlom MMA rozbiť hlavu a voľbách rozhodne nehlasovať pre ultra-pravicové strany. Znesiem veľa, ale tá Plzeň bola veľa aj na mňa. Za to, že hrá relatívne solídny futbal aj na európskej úrovni, by zaslúžila inteligentnejšiu divácku kulisu. Kmeny: Hooligans dokazuje to, že v našich končinách (doteraz som si myslel, že iba u nás na Slovensku), sa kultúra fanúšikovania, najmä na futbalových štadiónoch, nikam neposúva a je neporovnateľná s tribúnami západnej Európy. V kotloch je to na 99,9% buranstvo najväčšieho zrna a ako možno vidieť, na výjazdoch sa toto číslo ešte zväčšuje. Hnus a hanba. A potom sa čudujeme, že na futbal nechcú ísť rodiny s deťmi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama