Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PatrikP4 k tomuto seriálu (3)

Hooligans (2015) (E02) 

Hodně věcí o Hooligans jsem zkouknul, ale tohle moc o Hooligans nebylo. Spíš o Ultras až na konci to bylo o Hooligans. Jinak asi něják nevím co dál k tomu říct. Těším se na další jestli to bude lepší nebo ne. Obzvlášť na Rap a Graffiti. ()

Rap (2015) (E03) 

xxmartinxx - je to Orion a ne Vladimír. Řekl bych že docela zásadní rozdíl :D (je vidět kdo na to kouká, když nepozná ani Mikyho od Vláďi) , 8 Mile je špatnej film a slovenskej rap je lepší než českej. Mám dost :D :D :D. Jestli jste si všimly na jinejch dílech KMENŮ tak to není obyčejný dokument, nevysvětluje se tam proč je Punk Punkem, proč jsou lidi Hooligans nebo jak vzniknul Rap. Je to náhled do dne a co vlastně ty lidi dělají normální všední den nebo před párty atd.. Ano možná trošku reklama, ale je to uplně fuk. Celej projekt KMENY je něco jiného než normální dokumenty a za to to má můj obdiv. ()

Skinheads (2015) (E07) 

Silný průměr Kmenů... ()

Reklama

Reklama