Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jos_sep k tomuto seriálu (6)

Punk (2015) (E01) 

Celkem v pohodě a objektivně. Líbilo se mi ukázání takový tý new generation, představený lidma okolo Pipes and Pints. Kontrast oproti starýmu ožralýmu Hoškovi. ()

Hooligans (2015) (E02) 

Slabota. Většina dílu sleduje debilní plzeňský výpitky, který řvou v autobuse cestou na zápas. Na závěr ukázaný tři bitky natočený na telefon. Zklamání. ()

Rap (2015) (E03) 

Přiznám se, že téhle subkultuře moc nerozumím. Všichni mi připadají jako cigoši. A tento díl kmenů nebyl ničím zajímavý. Zklamání. ()

Cosplay (2015) (E04) 

Tak tuhle scénu nechápu a nic o ní nevím. Tady mi to však bylo celkem pohodovým způsoben přiblíženo a objasněno. Dobrý. 60% ()

Motorkáři (2015) (E05) 

Deset minut snímání postav, deset minut jízda na motorce po betonovém plácku kolem dokola a zbytek povídání, jak jsou ti motorkáři hrozně drsný. Začínám uvažovat, že kmeny přestanu sledovat. Hrůza. ()

Skinheads (2015) (E07) 

Ale jo, dobrý. Škoda, že se nezajeli podívat ještě alespoň třeba do Brna. ()

Reklama

Reklama