Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Detak k tomuto seriálu (5)

Punk (2015) (E01) 

Myslím, že se to povedlo. Ironie k životu, pivo, veselohry v bahně, pivo, plané naděje, pivo, protest a řádná dávka sarkastického humoru. Nas**t a zuby :-P ()

Rap (2015) (E03) 

Dokument víceméně o ničem - samej pozér bez vyšších než vlastních cílů. Vlastně mi to přišlo tak jednoduchý a omezený, jako je celá tahle subkultura, proto dávám za 2. Těžko říct, jestli z téhle duševní ubohosti šlo vyždímat víc. ()

Meatheads (2015) (E10) 

Nic proti svalovcům, ale dokument dost o ničem. Co mi to mělo dát, tak to fakt netuším.. ()

Thrash metal (2015) (E15) odpad!

Ach Bože, ať Satan spasí toho vola, co o tématu tak rychlém a šíleném, na kterém by se mohl vyřádit jak malej kluk, splácal takovej vágní a zcela nezáživnej nesmysl, ve kterém je mnoho minut (vlastně úplně všechny :-D ) promarněno úplně nesmyslnými záběry a keci. Ve své podstatě je to hodně zvláštní dokument o Debustrol - za ně a jejich písničku u titulků (Jugoslávie), jsem chtěl dát aspoň jednu hvězdu, ale to prostě nejde. Autor tohoto odpadu nechť už dál nese*e a praskne, protože toto je naprostá tragédie.. ()

Graffiti (2015) (E16) 

Opět jeden z velice nudných dílů, plný nesmyslných záběrů na nohy, vlaky, záda apod. Těm lidem bych přál, aby, jestli si jednou postaví rodinný dům, přišel podobnej debil, jako jsou oni, a celej jim ho posprejoval nesmyslama - fakt umění, vy kokoti, to malé děti umějí malovat líp a nemají potřebu ničit majetek druhých lidí. Nakopat vás do prdelí, hajzlové.. ()

Reklama

Reklama