Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tashi k tomuto seriálu (3)

Rap (2015) (E03) 

Dozvíme se, jak rapeři uklízí v bytě, jak rapeři věší prádlo, jak rapeři nosí krabice, jak rapeři nosí tašku, jak rapeři chodí po ulici, jak rapeři kouří cigarety v backstagi, jak rapeři kontrolují Facebook, jak si rapeři vybírají boty, jak rapeři sedí u baru, jak rapeři telefonují s Honzíkem, jak rapeři tlachají u bazénu a další zajímavé věci... všechno ideálně v co nejdelších a nic neříkajících záběrech. Skvěle využitých 24 minut na krátký dokument. ()

Cosplay (2015) (E04) 

Zatím nejlepší díl cyklu Kmeny (z prvních 4 dílů, které jsem viděl). Stručný, zábavný, příjemný a kvalitně natočený. O komunitě se divák skutečně něco dozví a na krátký dokument obsah bohatě stačí. ()

Motorkáři (2015) (E05) 

Možná o něco málo lepší než díly Hooligans a Rap, ale stále velké zklamání. O subkultuře jsem se opět skoro nic nového nedozvěděl, celý dokument byl zbytečně dlouho natahovaný, jen samé tlachání o ničem a nekomentované záběry mě málem unudily - nejdříve asi dvě minuty zkoumání oblečení motorkářů od paty až k hlavně a poté další dvě minuty frajeření na motorkách. Co takhle nějaký voice-over? ()

Reklama

Reklama