Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (91)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Týývole to je teda sračka :D .. Úplně mimo mísu tohle..Na jedné straně degen který se zaseknul někde v póze z doby kdy mu bylo 20, kteréj mrdá na všechno a všechny, ale věřím, že když usíná u fotbalu na své širokoúhlé telce, tak brečí do polštáře.. A na druhé straně šulda, který nám ukazuje svého naleštěného zlatého anděla(jak nesystémové) a se ségrou nám připraví veganský oběd aby nebral svobodu zvířátkům (jebat na to, že aby v té své svobodné mňamce mohl mít všechen ten kokos a avokáda, tak muselo být vysekáno tolik pralesa a vypáleno tolik energie na přepravu, že kvůli tomu chcíplo víc zvířat než moje babka snědla za celý život.) O pravém punku(tak jak si ho já pamatuju) se toho moc nedozvíme.. Ta pravá podoba totiž neleží v takových exotech jako jsou tihle dva, ale v nestálé, nesourodé subkultuře nasraných a zmatených děcek která se snaží prorazit hlavou zeď. Dvě hvězdy namísto odpadu dávám proto, že je to ve své podstatě taková hořká komedie, kdy z postav padají hlášky jako: "Já věřím, že kdyby tady vypukla nějáká válka nebo něco, tak my všichni o tom složíme nějákou písničku a budeme na to upozorňovat." :D :D A, že tam zazněla jedna trefná myšlenka: "Tady by měla být mladá punková generace šestnáctiletých děcek která by nás staré měla naprosto převálcovat-ale není." Ano-Punk (jako hnutí) je mrtvý! Zbývají jen roztříštěné ostrůvky partiček dětí a takoví šašci jako tady ti, kteří za slovo Punk umí nacpat jak svou zabržděnou pózu, tak své hipísácké ideály. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pipes and pints? Ten postpunkovej skate cool přeslazenej buzík nemá s punkem naprosto nic společnýho. Takový lidi mě neskutečně serou. Vyrostl jsem na Plexisu , E!E atd. a tohle má být punker? Ty woe, tohle ne. Zbytek staré gardy má pořád svoje ideály a svůj styl života, kterej k punku neodmyslitelně patří. New age of punk jsou jen pozéři žeroucí avokádo. Ale starej punk nikdy nezemře ! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument jako takovej vo hovně, naštěstí ta grupa lidí, co tam vystupujou, jsou lidi, který jsem si rád poslechl, navíc ten obchod-antikvariát, s vinylovýma doskama... to je sen, ty vole :-) Další plusový body za Petra Hoška z Plexis, kterej nejlépe dokazuje, že být pankáčem není o tom ověšet se řetězama a vyčesat číro (i když ty řetězy asi nosí taky :-). Navíc jsem až tady zjistil, že skvělí Pipes and Pints jsou (aspoň z části) z Česka :-) "Mít dítě je jako velká zodpovědnost a vopravdu jako a pak se někde dozvědět, že tvý dítě prostě jako trpí vole, zatímco vole tatínek vole si chlastá v hospodě vole nebo schání vole prachy na ňákej matroš nebo já nevim co, tak jako prostě já jsem nezodpovědnej a tak moje zodpovědnost je taková, že dítě nemám. S dětma nechci mít nic společnýho." Moje slova, Péťo, moje slova :-) "A vy, sekuriťáci- fuck off!" ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jéje, tady zase někdo zapomněl, že hodnotíme kvalitu pořadu a ne to, jestli se ztotožňujeme s danou subkulturou. Já s punkery nijak nesympatizuju, speciálně přestárlí zadlužení budižkničemové můžou dle mě nejlépe chcípnout, nicméně tenhle díl zpracoval danou tematiku velmi dobře. Punk je prozkoumán z vícero úhlů pohledu, z nichž nejzajímavější je asi ten, že punk je v našich končinách téměř mrtev. :) 7/10 ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Punk není moje krevní skupina, v podstatě je to věc která je mi opravdu dost vzdálená a i přesto jsem za jeden večer zvládla tohle a Sex Pistols: Děs a běs. A musím říct, že mi to dost sedlo (Kmeny, Sex Pistols byli horší) - jak délka, tak forma. Takže Kmeny jo a těším se na další. (A o punku si dál myslím svý.) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama