Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Yoda sama k tomuto seriálu (4)

Punk (2015) (E01) 

Smutné je, že ma viac zaujal Děs a Běs čo následoval potom. Ale slušné. ()

Hooligans (2015) (E02) 

Fanúšikovia, bitkári, 'burani'. Skvelo vystavané, pretože fakt o tom netreba hovoriť viac než sme videli. ()

Rap (2015) (E03) 

Vláďov poetický voice over cool, bohužiaľ nepoznám až tak českú rapovú scénu takže mi postavy tohto dokumentu moc nehovorili a ani ma moc nezaujímali. A aj napriek tomu že prišlo na 'some sick verse' a je to opäť skvelo natočené, tá ukážka, že sme všetci len ľudia ktorý majú radi pivo a topánky ma trošku nudila. ()

Cosplay (2015) (E04) 

Tak roztomilé! O ľuďoch, ktorým nestačia všedné dni a chcú skúsiť a dokážu byť niekým iným a užiť si to v skupine rovnako entuziastických ľudí. A dokonca nájsť aj lásku. Už teraz je to pre mňa najlepší diel celej série. ()

Reklama

Reklama