Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele bubun k tomuto seriálu (4)

Rap (2015) (E03) odpad!

Tak to byla chvílema fakt sranda, akorát mi z toho bylo zároveň dost smutno. "Its ofišl!" Chvílema to tedy bylo i utrpení, ale hlavně, hlavně to byla strašná nuda - podobně jako ostatní díly, které jsem zatím viděla. Proč tyhle "dokumenty" musejí být tak strašně nudné? 26 minut, a tvůrci nepřišli na způsob, jak zajímavě (protože předpokládám, že aby cyklus dokumentů byl zpracován zajímavě byl jejich cíl) a hlavně zároveň poutavě v rámci této stopáže představit nějakou tu jimi zvolenou subkulturu? 26 minut a člověk se málem ukouše nudou, až na občasné momenty, např. "dal mi do ruky majk", "pokřtít desku je jako pokřtít dítě, pokřtít desku je jako krotit zvíře", "tramtada, jste trumpety, nejste frajeři", zombie, zombie, šůba důba...., "žiju si svůj rokenrolrep, lepší než předstírat, že jsem komisař Rex", anebo absolutních rýmů jako "klub má backstage, ....., než jdeme na stage!" ()

Rainbow (2015) (E06) 

Inu, proti gustu... https://www.youtube.com/watch?v=ch6yn_toTbI / Takže z toho, co mi dokument předložil, většina těch duhovců se schází v létě na louce, kde se nic neřeší, všichni jsou spokojení a šťastní, a všichni jsou si rovni, aby pak s příchodem zimy odjeli do měst, a tam pracovali jako kuchaři v nočních podnicích. No, třeba se mi ty "receptory taky jednou votevřou", a přijdu tomu na chuť. ()

Hipsteři (2015) (E11) odpad!

"Líbí se mi to květinový zátiší." -"Máte super hodinky." - Jsi spokojená, rybí žárovko? - Tak mám dojem, že se v tom, hipsteři, nějak ztrácíte... Musím souhlasit s Jaroslafem, taky jsem se docela nasmála, např.když ta slečna obdivovala shluk pokojových kytek v květináčích, ale celé je to cekem vtipné. Zwanzig Herz. ()

Reklama

Reklama