Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

RedHot 

všechny recenze uživatele

Žádný dobrý nápad nelze omílat do nekonečna o platí to i pro Sedmou rotu. Zatímco mi předchozí dva díly byly sympatické právě tím, že zesměšňovaly neschopnost francouzské armády i celého jejího aparátu s neobvyklou grácií, trojka už baví jen groteskním pitvořením a stokrát omílanými gagy, které se hodí tak možná do populárních Četníků. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak se stal vedoucí železářství Chaudard šéfem partyzánské odbojové skupiny Attila? Snadno. Stačilo jen, aby si šel v noci zapytlačit s ostatními útěkáři ze sedmé roty a pak už zbývalo jen hodit letadlo na nacistický náklaďák, převléknout se za anglické letce a zaminovat přístav. Že je to pitomost? No to jistě je, protože závěrečný díl trilogie je již daleko více humorný než válečný a patrně proto ho mám nejraději. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Známa trojica zo siedmej roty útočí tentokrát v tyle nepriateľa. Vďaka bláznivým zhodám náhod sa opäť stávajú hrdinami na zemi aj na mori. Produkcia je stále veľmi dobrá a herci svoje postavy už poznajú výborne. No scenár má však prichystaných o niečo viac gagov, takže hoci tempo rozprávania je pozvoľné, zábavy je viac. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pro naší hlavní trojici už válka skončila,snaží se žít poklidné životy,ale jako vždy se jim lepí smůla na paty.Díky pytlačení se z nich omylem v očích Němců stávají vůdci odboje a tím nové dobrodružství začíná.Pro mě je to sice nejslabší film série,i tak má své kouzlo,dokáže zaujmout jiným pohledem na válku než předchozí dva snímky.V již obsazené francii je atmosféra dusná,ale herci-talentovaní komici dokázali i v tomto prostředí ze sebe a okolí vydolovat maximum. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)
  • Konrad von Bork hraje dvě různé role v prvním a třetím filmu. V prvním filmu hraje velitele Wehrmachtu, zde se stal plukovníkem SS. (Jan.Kanak)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama