Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Specialisty jsme s kamarádkou v prváku na gymplu viděly snad desetkrát, dialogy jsme znaly zpaměti. Já jsme milovala Bernarda, ona Gérarda. Nikdy jsme si nelezly do zelí (já Delon, ona Bebel, já Vaculík, ona Tofi :-D). To je mých krásných náct, méně než plný počet prostě dát nemůžu. A kromě těch báječných vzpomínek je to bezvadný film! ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

jako děcko jsem to měl hodně rád....s odstupem už to nepůsobí tak epicky jako tehdy, když devadesátiminutovka trvala věčnost....ale je to pořád dobrý....překvapilo mě, jak je to svižný a komediální....zápletka a poetika trošku konstruovaný, ale poměrně brzy si mě to získalo tou souhrou a vývojem postav, celkovou rázností a střídmým dávkováním akce a napětí (doporučuju všem, co mají strach z výšek).....výborná scéna loupeže - propracovaná a napínavá.... a příjemně bohémský závěr... ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Kultovní film mého dětství sice ani po letech neztrácí nic na své působivosti, brilantnosti filmového plánu a skvělé lupičské akci, nicméně z pohledu realisticky uvažujícího dospěláka musím uznat, že je nutno přiškrtit pár mozkových kohoutků a prostě se jen nechat skvěle bavit starou dobrou francouzskou školou.... jinak bych se totiž neštítil sepisovat dějové a logické masařky.... Každopádně, s trochou sentimentu za 4*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, Specialisté mi přijdou jako nadhodnocený film. Mám rád, když je žánrový snímek zasazený do nějakého aspoň částečně hodnověrného rámce, ovšem scénárista nejenže rezignoval na hodnověrnost, ale v některých případech i na elementární logiku a děj se odvíjí od řady zcela nepravděpodobných náhod a selhání. Údajně připravený útěk končí v zoufalých pokusech nezřítit se do propasti, dvojice lupičů čistě náhodou při svém útěku narazí na opuštěný statek, který čistě náhodou obývá jako jediná nádherná dívka, která je čistě náhodou připravena jim pomoci při jejich útěku atd. Z mého pohledu je to jen solidní průměr svého žánru s příjemným herectvím ústřední herecké trojice. Celkový dojem: 60 %. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemal som tento film hodnotený, aj keď som ho už kedysi videl. Takmer nič som si z neho nepamätal a keď som si ho teraz pozrel, ani sa príliš nečudujem. Profesionáli sú dokonalo stráviteľným, bezodpadovým filmom, na ktorý sa lepšie hodí český výraz "podívaná". Podívaná, po ktorej už nenasleduje nič. Opätovne mi, v spojitosti aj s týmto filmom, prekáža päťhviezdičkové hodnotenie. Čistý priemer by podľa môjho názoru sedel na tento film ako ušitý. Čo však robiť, ak tri sú veľa a dve málo. Budem za dobráka a dám slabulinké tri. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama