Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná, drsná gangsterka o nemilosrdných bratrech, kteří poměrně brutálním způsobem vládli britským ulicím v 60. letech. Hardy v dvojroli je obstojný, ale nijak neexceluje a určitě potěší celá řada povedených (většinou krvavých) scén. Škoda, že se slušný rozjezd udrží do poloviny filmu, poté už dojíždí na neutrál. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Obyčejně se nesnažím dávat důraz na coby kdyby, ale kdyby seděl na režisérské židli Martin Scorsese, šlo by nejspíš o velkolepou událost. Brian Helgeland se přitom snaží celou dobu jeho rukopis napodobit, ale svůj stín ne a ne překročit. Atmosféra 60. let je sice hodně slušná, ale přeci jen něco chybí (vydatnější soundtrack?), scénář není z nejhorších, i když by bylo vděčnější vsadit na vzestup a pád Krayovic brášků, než na vztahovou linku. Herci jsou všichni přesvědčiví, ačkoli je Emily Browning coby femme fatale poměrně nevýrazná a matadoři Christopher Eccleston, David Thewlis a Chazz Palmiteri nemají mnoho prostoru. Slabý film? Ani náhodou! Navzdory mouchám se na to skvěle kouká, za celé dvě hodiny to neztratí tempo a hlavně - Tom Hardy v hlavní dvojroli naprosto exceluje a je hlavním důvodem, proč jsou Legendy zločinu jednou ze zajímavějších gangsterek za poslední roky. 80%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokud se film pohybuje v mezích gangsterky, tak je vše v pořádku. Nejedná se sice o kdoví co, ale pořád je to solidně odvedená filmařina. Pokud se člověk zaměří na dvojroli Toma Hardyho, což byl asi největší tahák, přicházejí mírné rozpaky. Jako Reggie obstál a nutno dodat, že to zase nebyla tak náročná role. V případě Rona je to horší. Ne že by hrál Hardy špatně, ačkoliv občas přehrával přes míru, ale já měl problém se samotnou postavou. Na mě to byl až moc velký magor a jsem přesvědčen, že pokud by se takhle choval v reálu, brzy by ho někdo v gangsterském světě sundal bez ohledu na zvuk jeho jména. Nicméně největší problém jsem měl s romantickou linkou. Té tu byl věnován až moc velký prostor a film díky tomu občas sklouzávala k nesnesitelnému slaďáku. Byl bych ochoten to přehlédnout, kdyby v hlavní ženské roli neúčinkovala Emily Browning. Fakt by mě zajímalo, čím tahle holka ražiséry přesvědčuje. Herectví to určitě není. Koukat se na to dalo, ale očekávání v tomto případě rozhodně naplněna nebyla. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Gangsterka která nemá koule. Dalo se na to koukat, ale očekávání bylo mnohem větší. Tom Hardy v dvojroli zahrál v pohodě, ale celkově chybělo napětí a hlavně chybělo více gangsterské atmosféry. Vždyť scény z podsvětí nebyly vůbec drsné. Z bratrů Krayových nešel žádný strach a to je špatně. Do toho napůl milostný příběh tomu všemu také nepomohl a tato gangsterka byla naprosto bez šťávy. Používat hrubé slova párkrát za film nestačí. Škoda, věřím, že realita o bratrech byla mnohem drsnější a mohlo se natočit daleko lépe. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobek Hardyho = 2x více kvality? No tady to zrovna neplatí a to Hardy vytahuje z rukávu i takové perly jako vzpomínku na Bronsona nebo mluví hlasem, který není zase tolik nepodobný Baneovi. Příběhy o vzestupech a pádech pánů z podsvětí jsme viděli již hodněkrát. Londýnskou galérku nám již kdysi naservíroval Guy Ritchie, Matthew Vaughn a tentokráte se dirigentské taktovky chopil Brian Helgeland. A.... nezvládl to. Příběh se ke konci totálně hroutí. Emily Browning působí ve své roli nepatřičně. Pokud někdo kromě H potěší tak je to kingsmanovský Taron Egerton. Tak nějak si říkám zda to svého času s Gibsonovou Odplatou nebyla vlastně náhoda. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama