Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Helgelandové scenáre a kriminálky, mám rád Hardyho a jeho drsné pohľady, ale toto ma moc nenadchlo. Príbeh nebol zlý, ale brzdila ho zbytočne dlhá stopáž. Nemal by som nič proti, keby sa tu postupne niečo budovalo a potajme gradovalo, ale ničoho takého sa nedočkáme. Všetko sú to len drsné reči sem a drsný záber tam, ale že by príbeh naozaj niečim prekvapil alebo zaujal nemôžem povedať a tie vyše dve hodine mu tiež moc nepomáhajú. 70% - 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pokiaľ si si to nevšimol, tak ja sa ti nezodpovedám, milý zlatý.“ Sú tam scény, ktoré sú fakt dobré. Pokec u mamy po tom, čo jeden z bratov vraždil. Bitka dvojičiek. Akcia s kladivom. Takisto voči Tomovi Hardymu (ktorý to aj produkoval) ťažko mať námietky. Nie je to najlepší, ani najsympatickejší herec na svete, ale má svoj štýl a je to pracant, to sa musí nechať. Má v sebe „niečo“. „To“, vďaka čomu sa z ľudí stávajú filmové hviezdy zdobiace obálky lesklých časopisov. Obe dvojičky sú našťastie typovo veľmi rozdielne, čiže Tom zrejme nemal veľa práce s ich odlíšením. Pravdepodobne kvôli nie úplne postačujúcemu rozpočtu majú len málo spoločných scén. Reggie je žoviálny pohoďák, typ charizmatického gaunera, čo však neznamená, že raz neskončí zle. A Ron je tichý, večne napnutý magor, ktorému môže kedykoľvek prepnúť a poodtŕha ruky každému v miestnosti, lebo mu nikto nedal žuvačku. Poteší retro atmosféra, ale proste ma to ako celok príliš nestrhlo. Nebolo to zlé, to určite nie, ale nebolo to ani výborné. Len občas to chytilo drajv a švih, scenár bol vcelku nudný a nebolo mi príliš jasné časové rozhranie, počas ktorého sa dej odohrával. Občas mi to pripadalo ako mesiace, inokedy ako roky. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by tihle dva pošuci Krayovi měli být legendami zločinu. On vlastně jejich příběh není ani moc zajímavý, natož aby se dal považovat za legendární. Celý film stojí hlavně na perfektní dvojroli Toma Hardyho a vtipně černohumorně pojatém stylu vyprávění (zvrhle srandovní headshot v poslední třetině neměl chybu). Režisér a herci dokázali i z nevýrazného příběhu vytvořit docela zajímavý a dost zábavný film a to se cení. 4*, i když trochu slabší. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Když má v gangsterce největší kou.., ehm, odvahu gangsterova tchýně, tak je něco špatně. Film totiž spíše než životopisy bratrské dvojice kriminálníků portrétuje sladkobolnou romanci mezi příčetnějším z bratrů a sladkou nevinnou dívkou, která snad ani netušila, odkud se berou peníze, ze kterých žijí. A všechno to působí děsivě falešně. Občasné výbuchy násilí film většinou omlouvá neblahým vlivem šíleného sourozence na svého bratra. Všechno je uhlazené a naleštěné, nic nedrásá – až najednou ten konec, kterému život napsal opravdu krutou tečku. Jenomže ta nemá oporu v předchozím ději, právě proto, jak všechny zločiny estetizuje a neutralizuje. Dávám odpad kvůli falši, protože nevěřím na naivitu dívky, ani na romantičnost gangstera a ani na takto okleštěně podané násilí a kriminalitu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)
  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama