Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Degeni zločinu, ve kterých se člověk dočkal jen nepovedené exhibice Otužilého v naprosto zbytečné dvojroli. Pokud je na scéně sám se sebou, je to hrozně vidět nikoliv díky práci střihače nebo CGI, ale pouze díky jeho neschopnosti uhrát uvěřitelně rozhovor s imaginárním dvojčetem. Úplně z toho (ne)bylo vidět jak stojí proti zelenému plátnu a schizofrenicky reaguje na černou tečku s hlasem produkčního ve sluchátku, který mu tam mumlá dialogy. Pokud by do role jeho dvojčete obsadili živého herce, mohli se v postprodukci soustředit na sestříhání té naprosté nudy v něco důstojného, ne na doplňování do záběrů stejný charakter s brýlemi a dvěma vlašskými ořechy v držce. Co se týče samotného příběhu, tohle měla být drsná sonda do života dvou nejznámějších gangsterů Londýna, nebo jsem celou dobu sledoval bezcenný příběh dvou ještě bezcennějších vlastníků nějakého lokálního striptýzového baru v East Endu, kteří za celý děj předvedli jednu bitku v baru, zastřelili a ubodali dvě nezajímavé postavy a byl konec? Tady jednoznačně na celé čáře selhal scénárista, protože co se týče vylíčení zločinu, bylo to takové softíčko, že se celý film snad ani nedá považovat za gangsterku. Příběh přítelkyně bezbrýlatého Otužilce, který kradl stopáž něčemu potenciálně zajímavějšímu pak nedával smysl v ději vůbec. Proč tam ta linie s ní vlastně byla, když evidentně neměla na příběh těch dvou žádný vliv a krom její nešťastně zamilovanosti a neocenění její kuchařské kvality od tchýně vlastně neměla co ukázat? Loni Otužilý poměrně zazářil v Maxovi a Revenantovi, aby vše posral, kdy si zaprodukoval vlastní experiment o rozsah svého herectví, jestli umí zahrát dva (skoro stejné) charaktery v jednom filmu, nebo je hercem jedné polohy. Neumíš, Tomáši, zůstaň u těch rolí nasranejch a zamračenejch mašin na zabíjení, které většinu filmu neotevřou hubu a budu tě nadále neteple milovat. 20% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za prvú polovicu som bol sklamaný s odhodlaním dať 2 hviezdy. Pripadalo mi to podpriemerné oproti klasickým gangsterkám. Jediná rovina, ktorá ma tam bavila bola paradoxne romantická rovina Hardy 1 - Browning, ktorú som si nakoniec užil až do konca (a škoda toho konca). V druhej polovici sa to celkom slušne rozbehlo a pochopil som, že ide o koncert Toma Hardyho, ktorý v jednom filme dokáže zahrať dve takmer rovnako vyzerajúce postavy, no pritom jednu milujete a druhú nenávidíte. Teda, ak nakoniec opomeniem málo dramatickú dejovú rovinu, ide o dobrý film. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Toma Hardyho jsem dlouho jako kvalitního herce nebral, ale tímhle snímkem se to definitivně změnilo. Postavu teplýho bratra zahrál naprosto fámozním způsobem, který mě připomínal mafiánský postavy v podání Joe Pesciho..z těchto postav totiž šel skutečně strach i když se třeba jen dívali. Druhá postava, kterou Tom ztvárnil byla pro změnu scénaristicky náročnější, protože zmítat se mezi láskou a gangsterstvím je skutečně hodně, ale hodně protipolné a tudíž herecky extremně náročné, ale Tom se s tím vyrovnal celkem dobře. Brianovi se podařilo dát do filmu díky vhodně vybraným exteriérům, hereckým typům a kostýmům výnikajcí dobovou atmosféru a ukočírovat tři silné, ale odlišné dějové osy, bratrský vztah dvou odlišných charakterů, lásku a nosný mafiánský příběh. Díky tomu má film neobyčejný drive a napětí až do samotnýho konce, protože jako divák jsem byl zvědav na výustění všech tří rovin filmu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy exceluje ve dvojroli v této jinak bezzubé, natažené a místy i hodně nudné gangsterce, která se režisérovi zcela vymkla z rukou. Nebýt děravého scénáře a olbřímí stopáže, bez zaváhání bych tomuto filmu udělil plný počet. Bohužel, ani výborný Tom Hardy nemůže tomuto filmu pomoci z jeho hroutícího se piedestalu. Je to veliká škoda, jelikož film měl velký potenciál a pro mě, jakožto fanouška Hardyho a gangsterských filmů, byl i jeden z nejočekávanějších. „Me and my brother, we're gonna rule London!“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)
  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama