Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo to byl?" - "Nevím, ale mluvili dánsky." Inu, Stevene Segale, nebyli to tedy čirou náhodou Dánové? Takhle jsem se zprvu ptal sám sebe, jenže postupem času mi bylo víc a víc jasné, že to Dánové vůbec být nemuseli, neboť v tomto filmu bude zřejmě možné opravdu vše. A taky že bylo. Jedna hvězdička je za zjevnou (leč víceméně marnou) snahu natočit něco alespoň trochu koukatelného. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Stevenův první film, který se odehrává v Evropě, konkrétně v Polsku a Německu, Jon Cold má dovézt tajemný balíček z místa A do místa B, ale jen tak jednoduché to nebude..., příběh filmu je vcelku primitivní, a i když se snaží být okořeněn o zákulisní intriky a spiknutí, přesto se o žádný scénáristický skvost nejedná, nevadí a co takhle lokace, postavy, bitky, přestřelky a výbuchy? Lokace jsou většinou nic neříkající staré nebo opuštěné budovy, které dříve či později vybouchnou, samozřejmě nesmím zapomenout na noční Varšavu a Berlínské letiště, postavy jsou poslušně šablonovité, vždycky odhadnete co udělají, učinkování dvou afroameričanů je pak vysloveně komické, herci jsou neznámí a nezajímaví, kromě Anny-Louisy Plowman, která je fakt pěkná ženská, bitek a přestřelek je tu dostatek, Steven jde ve většine i vidět a také tu má svůj pověstný kabát který nepověsí na hřebík ještě pěkných pár let... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Aspoň se vám to snaží tvrdit distributor a výjimečně ani moc nelže. Akorát to srdce bych vyměnil za bránici. Tak směšný film abyste totiž pohledali a to i ve zbytku Seagalovy novodobé tvorby. Na akčního kontaktního herce "tuna sem, tuna tam" není tento svět prostě ještě ani zdaleka připraven. Navíc, když se snaží o "emoční" herectví. ()

smrtubohem odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi, ale opravdu velmi nezdařilý film, který si ani hvězdu nezaslouží. Zase samý nudný a předvídatelný přestřelky, Stevenův bojový potenciál opět zůstává nevyužit, což je u něj prakticky jediná použitelná deviza. Hlavní záporák umře a oživne několikrát, ani jsem to už pak napočítal, jak to bylo trapný. Spousta chyb, omylů, nepřesností a asi v tomto filmu najat stejný krejčí, u nějž Steven tak rád šije kožené různý mantly, kabáty, hávy a tlustý bundy, jimiž se snaží zakrýt čím dál komičtěji působící proporce. Posledních deset minut jak Seagal vodí tu přehrávající krávu s dcerkou po Paříži, to byl teda už vrchol ubohosti. ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože, čím nás to trestáš? Kde se berou prachy na tyto nesmysly? Jdu tam do fronty, vyvalím bulvy jak kapr po operaci plynového měchýře, zašermuju gumovou pistolí zpoza popelnice a musím mít smlouvu v kapse. Děs a hrůza, žvásty, prázdné výrazy, nesmyslné situační zamotance, tohle je na zvláštní katergorii v hodnocení. Shlédl toho zpuchlého Maxe Payna někdo vůbec až do konce? Ne, že by to nebyla prdel sledovat bečku sádla ve zpomaleném záběru a též strašně mě fascinovaly ty jeho velké hadry, co měly zakrývat narůstající porce špeku (super byly zvláště ty jeho popelářské boty), ale připomíná mi to víc Homera Simpsna ve 3D, než utajeného very danger soudruha. Další unikát je postava pomateného agenta zabijáka, co chodí a střílí ze dvou pistolí - jedné devítky, druhé s tlumičem (k čemu tato kombinace jsem nechápal) s cigárem v hubě, druhým v ruce, třetím za uchem a čtvrtým v zadnici, dýmovou clonou kolem sebe (nebyl vidět,ale cítit určitě :-)). Hodnocení -5! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama