Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

smrtubohem odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi, ale opravdu velmi nezdařilý film, který si ani hvězdu nezaslouží. Zase samý nudný a předvídatelný přestřelky, Stevenův bojový potenciál opět zůstává nevyužit, což je u něj prakticky jediná použitelná deviza. Hlavní záporák umře a oživne několikrát, ani jsem to už pak napočítal, jak to bylo trapný. Spousta chyb, omylů, nepřesností a asi v tomto filmu najat stejný krejčí, u nějž Steven tak rád šije kožené různý mantly, kabáty, hávy a tlustý bundy, jimiž se snaží zakrýt čím dál komičtěji působící proporce. Posledních deset minut jak Seagal vodí tu přehrávající krávu s dcerkou po Paříži, to byl teda už vrchol ubohosti. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se v roli nájemného tajného agenta Jonathana Colda dějově podívá k sousedům. Přesněji řešeno, do Polska. No dobře, a nejen tam. Od ostatních jeho snímků se dějství ničím nevymyká. Vlastně, jeden rozdíl tu je. Nikdo mu tu nikoho neunese. Celkově se nejedná tak o akční film jako spíše o dramatický thriller. Akční scény tu samozřejmě jsou, ale ve své zkratkovitosti dohromady nestojí ani za řeč. Prostě tu vyznívají jen jako nutný doplněk děje. Prostě si občas někdo zastřílí a Steven ještě navíc někoho nakopne či mu zkroutí ruku. Nic naplat. Stále platí, že kdyby si hlavní roli střihl Samo Hung, bylo by to daleko uvěřitelnější. Sorry, Stevene. Atmosféra je ponurá a bohužel velmi často padá do nudnosti. O plynulosti si divák může nechat leda tak zdát. Špatně odvedený scénář a k tomu nízký rozpočet je příčinou tak špatně odvedeného filmu. O nějakém herectví raději ani neuvažovat. ()

Reklama

zelvicka. odpad!

všechny recenze uživatele

Máte-li chuť se pobavit u špatného filmu, je Cizinec právě volba pro vás! Nemusíte sledovat zápletku (pro děj není důležitá a beztak ji nepochopíte) a jen se pohodlně opřít a vychutnávat prvotřídní masakr bez důvodů. Počet mrtvol je enormní, dokonce tak enormní, že si často řeknete - musel opravdu toho chlapíka zabít? Okomentujte s přáteli demenci, která se na obrazovce odehraje (např. chlapík s tasenými pistolemi prohraje stand-off s chlapíkem, který se objeví zpoza rohu, řekne lakonické "Překvápko!" zvedne metrovou brokovnici a pálí... a to jsme si mysleli, že Greedo je nejneschopnější nájemný vrah v historii). Zkrátka, film vhodný na nějakou chlastací hru (dej si panáka, když je detailní záběr na Segalovy póry - každý si vezměte vlastní lahev!), nebo jen na zlepšení nálady po dlouhém dni v práci, kdy máte chuť všechny pozabíjet. Úplně jako Segal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Scénář je místy trochu mimo a alespoň mě dělalo problém čekovat kdo je s kým a proti komu (ale u seagalovek stačí jedno základní pravidlo - do koho Steven buší nebo střílí je ten zlej :-)), charaktery nic moc, zpomalované záběry mi začínají lézt trochu na nervy (jak rád bych viděl po výbuchu normální rychlostí letící tělo), ale rozhodně jsem horší seagalovku než tohle viděl. Jedna stará česká hardcore-punková kapela měla song, v němž zpívala "vypni mozek - zapni televizi", tak na tohle se ten film hodí dokonale. Moc nepřemýšlet, neřešit Seagalovu váhu (co s tím do prdele všichni pořád máte?) a jen to prostě sjet. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom dobrý príbeh o prvotriednom nájomnom agentovi, ktorý dostane poslednú, zdanlivo jednoduchú úlohu, prepraviť jeden balík do Nemecka. Ale už čoskoro si uvedomuje, že to nebude také jednoduché, stojí o neho až príliš mnoho agentov a zabijakov z rôznych tajných služieb a to vrátane jeho predchádzajúceho partnera, no agent chce splniť svoju úlohu za každú cenu. So spracovaním som spokojný, síce sa tu väčšinu času prakticky ani nič výraznejšie nedeje, viac sa to rozbehne až v poslednej tretine, dej sa snaží tváriť omnoho zložitejšie, než v skutočnosti je a aj to neustále údajné striedanie krajín mi prišlo úplne nadbytočné, keďže sa to v priebehu vlastne aj tak nijak zvlášť neprejavovalo, ale aj tak ma to dosť bavilo. Hlavný hrdina to celé s ľahkosťou ťahá, bavilo ma to prostredie plné zabijakov z konkurenčných organizácií, ktorí majú svoj priestor, obzvlášť agentov bývalý partner je tu skvelý a ten jeho nekompromisný štýl, kedy zabije každého, kto mu príde do cesty ma bavil, celé to má takú zaujímavú, netradičnú atmosféru a navyše aj úplne ideálnu dĺžku a tak síce o nejakej dynamike sa tu určite hovoriť nedá, mňa to jednoducho bavilo od začiatku až do konca, aj keď práve ten je ešte zo všetkého najzvláštnejší. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Trochu ma mrzí, že Seagal tu má len jeden plnohodnotný súboj a aj to len proti jednému protivníkovi, inak len občas predvedie nejaký chvat, ale aspoň poteší pár dobrých prestreliek, v ktorých o zabitých rozhodne nie je núdza, aj keď tentoraz ma dosť prekvapilo, že Seagal vlastne často zabíja aj nevinných ľudí a nájde sa aj nejaký ten výbuch. Navyše akcia je tu pomerne netradične, ale celkom zaujímavo natočená. Najviac sa mi páči ten jediný súboj v stodole, poteší chvat na eskalátoroch, ale bavili ma aj tie prestrelky. Herecké obsadenie je výborné, Steven Seagal tu síce po fyzickej stránke nie je v najlepšej forme, ale charizmy má dosť a stále ma veľmi bavil, no tentoraz poteší aj viacero vedľajších postáv, hlavne výborný Max Ryan, ktorý si tu neľútostného zabijaka vychutnáva, bavili ma aj zvyšní agenti a ani tých pár výraznejších postáv nie je zlých. Čo sa týka réžie a technickej stránky, síce to celé vyzerá dosť lacno, hlavne tými exteriérmi, ale tentoraz mi to takmer vôbec neprekáža, keďže Michael Oblowitz sa to snaží ozvláštniť rôznymi vizuálnymi prvkami a darí sa mu to, takže aj táto stránka mi príde aspoň obstojná. Takže Cudzinec je taký zvláštny film, ale mne sadol až prekvapivo dobre, podľa mňa je to jeden z tých lepších filmov z jeho novodobej tvorby a baví ma aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama