Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Cizinec je jeden z nejhorších Stevenových filmů, ale i přesto si film udržuje určitou kvalitu . Myslím, že je to tak na 40%. Mně se film líbíl tak na 3 hvězdy, ale dám 4 kvůli Stevenovi, i když vím, že si to asi film nezaslouží. Je pravda, že se jedná o napínavý thriller, ale je škoda, že zde nejsou moc dobří herci ve vedlejších rolích. Akce je ale celkem dost. Kamera také ujde, ale celkově to na mě bohužel působilo béčkově. Na stejné úrovni jako filmy s Wesley Snipesem z let 2004-2007, tj. na 40%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Scénář je místy trochu mimo a alespoň mě dělalo problém čekovat kdo je s kým a proti komu (ale u seagalovek stačí jedno základní pravidlo - do koho Steven buší nebo střílí je ten zlej :-)), charaktery nic moc, zpomalované záběry mi začínají lézt trochu na nervy (jak rád bych viděl po výbuchu normální rychlostí letící tělo), ale rozhodně jsem horší seagalovku než tohle viděl. Jedna stará česká hardcore-punková kapela měla song, v němž zpívala "vypni mozek - zapni televizi", tak na tohle se ten film hodí dokonale. Moc nepřemýšlet, neřešit Seagalovu váhu (co s tím do prdele všichni pořád máte?) a jen to prostě sjet. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Aspoň se vám to snaží tvrdit distributor a výjimečně ani moc nelže. Akorát to srdce bych vyměnil za bránici. Tak směšný film abyste totiž pohledali a to i ve zbytku Seagalovy novodobé tvorby. Na akčního kontaktního herce "tuna sem, tuna tam" není tento svět prostě ještě ani zdaleka připraven. Navíc, když se snaží o "emoční" herectví. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je to strašne ukecané. Keď dôjde na akciu Oblowitz sa síce snaží, sem tam nám predvedie nájazd kamery, rýchle opakujúce sa prestrihy, pyrotechnici sa tiež trošku pohrali a Steven si aj zastrieľal a keď sa pobil mi to pripadalo že sa pozerám na toho jeho tučného dvojníka čo ho zvykne parodovať. Je neobratný a celý film je oblečený v hrubom dlhom kabáte (aj keď je v byte alebo v reštaurácii) až mi to prišlo v niektorých momentoch trápne. Slabý spád. V podstate jeho ďalší bezvýznamný film. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři jsem se ztrácel, ale musím říct, že střih to mělo slušný. Příjemný vyprošťovák po ruských uměleckých filmech:) (Seagal mě v tomto filmu fascinoval... jeho minimalistické herectví, při kterém se sotva pohne - ať už tělem, nebo v obličeji, krátké věty... tento film je plný naprosto neznámých jmen, ale Seagal hrál nejhůř). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama