Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

I když jsem film dokoukal předevčírem, dneska už netuším o čem to celé vlastně bylo. Jediné co si pamatuji, že se tvůrci naučili tvořit digitální oheň, čehož hojně využívali (takřka všechny domy, které Seagal ve filmu navštívil, do pěti minut (aby Seagal stihl v pohodě dům opustit) lehly popelem). Dle textu distributora je Cizinec jedním z filmů, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Bohužel jsem při sledování seděl na pohovce, a vší silou držel otevřené víčka, abych neusnul. Tak nějak si troufám tvrdit, že jde o jeden z nejhorších Seagalových filmů (což, je kategorie, od které jako takové už nelze nic extra očekávat)... ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Stevenův první film, který se odehrává v Evropě, konkrétně v Polsku a Německu, Jon Cold má dovézt tajemný balíček z místa A do místa B, ale jen tak jednoduché to nebude..., příběh filmu je vcelku primitivní, a i když se snaží být okořeněn o zákulisní intriky a spiknutí, přesto se o žádný scénáristický skvost nejedná, nevadí a co takhle lokace, postavy, bitky, přestřelky a výbuchy? Lokace jsou většinou nic neříkající staré nebo opuštěné budovy, které dříve či později vybouchnou, samozřejmě nesmím zapomenout na noční Varšavu a Berlínské letiště, postavy jsou poslušně šablonovité, vždycky odhadnete co udělají, učinkování dvou afroameričanů je pak vysloveně komické, herci jsou neznámí a nezajímaví, kromě Anny-Louisy Plowman, která je fakt pěkná ženská, bitek a přestřelek je tu dostatek, Steven jde ve většine i vidět a také tu má svůj pověstný kabát který nepověsí na hřebík ještě pěkných pár let... ()

Reklama

smrtubohem odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi, ale opravdu velmi nezdařilý film, který si ani hvězdu nezaslouží. Zase samý nudný a předvídatelný přestřelky, Stevenův bojový potenciál opět zůstává nevyužit, což je u něj prakticky jediná použitelná deviza. Hlavní záporák umře a oživne několikrát, ani jsem to už pak napočítal, jak to bylo trapný. Spousta chyb, omylů, nepřesností a asi v tomto filmu najat stejný krejčí, u nějž Steven tak rád šije kožené různý mantly, kabáty, hávy a tlustý bundy, jimiž se snaží zakrýt čím dál komičtěji působící proporce. Posledních deset minut jak Seagal vodí tu přehrávající krávu s dcerkou po Paříži, to byl teda už vrchol ubohosti. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Na úvod chci vyjádřit své rozhořčení nad tím, že oskarová nominační komise pro rok 2003 naprosto přehlédla Stevenův excelentní herecký výkon v tomto filmu a nenominovala jej. Přitom Steven neměl jedinou slabinu, jedná se o klasický procítěný "Art Seagal". Opravdu nechápu! A co se týče filmu, po formální stránce (občas fakt zajímavá kamera, střih, přiléhavá hudba) nelze filmu nic moc vytknout. Ale ten obsah, ty obrázky, které ta kamera snímá, ten příběh, který je vyprávěn, ty dialogy, to je zhůvěřilá blbost, kterou si užijí jen chlapci do 12 roků věku nebo lidé mentálně zaostalí, co věří na ježíška a demokracii. Že film směřuje na toto diváctvo potvrzuje i fakt, že každý akčnější moment je zpomalen, aby jej stihl postřehnout i pomaleji chápající divák. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč musí být zpomalen každý výstřel, každý kop, každý pád a výbuch. Kdyby všechny zpomalováky jely běžnou rychlostí, nepřekročí délka filmu ani hodinu. Škoda, bylo by to tak pro všechny lepší. 1* pro to, abych s těmi odpady pro Stevena nebyl stereotyní ;-) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bál co ztoho vyleze, ale nakonec to bylo docela dobré. Zaujali mě i vedlejší postavy třeba ten Dinois nebo ten co vypadal jak Ray Charles. Přestřelky ušli a příběh taky ušel. Dobré. PS: a to si nikdo opravdu nevšiml toho auta na obalu který je stejný uplně jako to auto na obalu Bestie?? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama