Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi Mike a Thomas založí soukromou detektivní agenturu. Oba se totiž domnívají, že pro tuto práci mají mimořádné nadání a správný nos. Po vzoru Sherlocka Holmese využívají mistrných převleků, aby se ke sledovaným osobám dostali co nejblíže. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

Smok 

všechny recenze uživatele

Tiež pamätám dobu, keď kmeň vládnúcich červených Komančov povedal, že toto budeš pozerať, toto je ok. Chápem, prečo takéto filmy boli ok. Absolútne bezduché, bez nejakého názoru, čo je horšie aj bez humoru. Zhliadnuté s odstupom času znovu, a znovu neostáva nič iné, len konštatovať, že ide o už dosť vyschnutý nemecký "katzendrek". ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Čekal sem, že si zkazim další klasiku z dětství, ale i v mym pokročilym věku mě to docela bavilo. Jasně, nemá to hlavu ani patu, herecký výkony tam nenajdete a němky prostě nebudou pěkný, ani kdyby si naplácaly deset obličejů na ksicht. Ale i tak se tam nějaká ta vtipná scéna najde a nostalgie taky trošku zapracovala, jinak by to bylo max za dvě. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Německý humor jsem nikdy nechápal a tato komedie to jen potvrdila. Vybrat si za dva hlavní představitele chlápky s dlouhými nosy je asi možné jen v Německu. Kdysi dávno jsem na VHS viděl, jak tankují „super“ a docela se mi to i líbilo. Tak jsem se tedy rozhodl, že zkouknu tenhle díl. Ale to jsem neměl dělat, protože je to příšerná komedie s ještě příšernější zápletkou. Jen si to představte: Dva velcí „nosáci“ si zřídí detektivní agenturu a vyšetřují. Používají k tomu příšerné převleky, které na mě působí „gajsky“. Tuto komedii už nechi nikdy vidět. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Němci a komedie - tohle spojení prostě nefunguje. Je to národ, který slovo nadsázka nemá ve svém slovníku, proto z jejich studií vychází něco, co se snaží ze všech sil působit vtipně, ale místo humoru vzniká strojený pseudohumor, kterému se smát jde jen stěží. Supernosáči se asi řadí k tomu lepšímu, co vzniklo u našich západních sousedů, ale ani to v širším měřítku neobstojí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co by to bylo za chlapa bez pořádného frňáku! Ve své době dva populární němečtí komici by o tom mohli vyprávět své, nicméně nebude ani tak řeč o jejich nosech, jako o jejich sérii komedií, která jejich komediální potenciál využila až postupně. V tomhle filmu, který je druhým ze série "nosáčů, se nestalo nic, co by převýšilo běžný rámec trapného pitvoření, které bylo v mnoha scén(k)ách nesnesitelně natahované. Nápad se soukromou detektivní kanceláří, kterou si Mike s Thomasem založí, totiž nenabízí vůbec nic. Pokud se smějete vtipům typu "šli dva a prostřední upad", určitě nesáhnete s tímto kouskem vedle. Mike a Thomas jsou určitě vtipní, jenže slaboučký scénář a strašlivě uhozená režie jim nedává šanci být ani na chvíli trefně vtipnými komiky. A tak jsme nuceni sledovat nesouvisle nahozené scénky, hraničící s groteskou, v nichž se ovšem nevyskytuje nic vtipného, současně ani nic závadného, takže s klidem na to můžou koukat i děti. Neorganizovaný sled scének a vystoupení, z nichž by možná mohly být dobré skeče, by ve filmové podobě potřeboval být podpořen i něčím, co by alespoň vzdáleně připomínalo zápletku. Komediální výstupy i převleky se o žádnou zábavu nestarají. Stopáž je natahovaná, nezřídka se stávalo, že se film jevil delší, než ve skutečnosti byl. Časy dvou nosatých komiků jsou sice v prachu, přesto jejich komika lépe fungovala v následných dvou pokračováních (Dva nosáči tankují super, Dva nosáči a video), které tristní dojem napravují. 1/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v německém Mnichově a v Rakousku u jezera Wörthersee. (GASTON73)

Reklama

Reklama