Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rusové stále mají co nabídnout a s touto komedií s lehkovážností dokazují, že i komedie pro ně nejsou cizí. Co já si pamatuju, tak jsem prvně viděl Svéráz národního rybolovu, ale věděl jsem, že existuje i právě lovu, jenže jsem se k němu neměl jak dostat až se nakonec zadařilo. Řekl bych to asi tak, že kvalitou se tento film dokáže rovnat jeho dalším pokračováním, ve kterém jsem si užil několik podle mě opravdu kultovních scén, jenže jsem si zase uvědomil, že to je stále v Ruské produkci a těch ruských filmů jsem viděl natolik, abych věděl, že je to všechno pro ně neskutečně prosté a jednoduché, tak proč se snažit víc, když stačí vytřískat to co právě vytřískáno jest... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na ruskej film je to docela dobrý. Mám sice trošku problém s ruským "humorem", ale nepopírám, že asi před 13 lety, kdy jsem to viděl, jsem se docela bavil. Poměrně překvapivá je pro mě skutečnost, že distributor kupodivu přeložil název filmu tak, že dává smysl, a že z něj neudělal "Osobnosti národní ochoty", protože takhle blbě se překládají názvy filmů obvykle. ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Mám rád ruskú náturu, bujaré oslavy pri vodke, aj absurditu vo filmoch. Toto všetko mi tento film ponúkol, a bavil som sa skutočne dosť dobre. Možno ale práve to, že je to na mňa až príliš ruské, mi bráni dať plné hodnotenie - pričom viem, že je to slabý argument na obhajobu mojich "iba" štyroch hviezdičiek z piatich. Ešte raz ale zopakujem - celý čas som sa veľmi dobre zabával; na takých fotkách s medveďom, Ľjovovom pokuse o chytanie rýb, a kravskom prevoze som prskal od smiechu. Rozhovory Kuzmiča a Raiva mi pripomenuli Kukušku, generálove prípitky sú kapitola sama o sebe a Ľjova je mi z celej partie asi najsympatickejší. 8/10. "Z Fínska ju nie je vidieť." :) ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Fascinace vodkou jakožto nezbytnou položkou denního režimu mě skutečně nepřesvědčila. Zdá se, že se Rusové přece o něco snažili, ale vůbec se to nepovedlo. Místy jsem ani nechápala dialogy, které měly být vtipné. No, zřejmě nějaký svéráz národního humoru. A kde schrastili takovou bandu pseudofešáků, to by mě taky zajímalo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ruská duše je široká a složitá... Nebo jednoduchá? Vždyť všechny filozofické hovory podivných lovců, kteří se vydávají vstříc kořisti do divočiny, končí tím samým: přípitkem generála Michalyče a mocným douškem vodky. Komedii, vedenou ve slovansky bodrém duchu, provázejí nejrůznější podivné jevy jako jsou dva Měsíce, kráva v bombardéru a medvídě ožrala. Že se to nemůže stát? A byli jste někdy v Rusku? Rogožkin natočil bezchybné pásmo absurdity made in Russia, čili poetiku Svérázu si s jinou nespletete. Jakožto beznadějný rusofil (nebojte, léčím se!) dávám téhle pošukanosti pět hvězdiček... ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama