Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

Drom 

všechny recenze uživatele

Tento film podávat pouze s tvrdým alkoholem, nejlépe vodkou. Když se pije ve filmu, pijou i diváci. Postup zaručuje pořádnou opici a i jiná zvířata. Za střízliva viděno pouze jednou, od té doby praktikujeme výše uvedené a i přes několik repríz jsem se vždy skvěle bavil. Postavičky ve filmu jsou jedna lepší než druhá, stejně jako zápletky, které musí mezi přípitky bodří hrdinové prožít, aby mohlo přijít zasloužené střízlivění a odpočinek. Vodka, to je základ, všechno ostatní už vyplyne. ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Co je účelem ruského lovu? - Nakrmit a napojit zvířata. - Jak humální... :-) Celkem průměrná komedie o vypitých rusácích a jednom finovi, které chybí ucelenější příběh a možná kratší stopáž by neuškodila. Řekl bych tak na tři *, ale za medvídě závislého na vodce, vodku samotnou, která teče opravdu proudem a krávu místo bomby musím *přidat... ()

Reklama

lonewolf 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od rybolovu jsem zde nenašel cokoliv vtipného. Pociťuji absenci sebemenší scénky typu: "ti rusáci jsou drzí, jezdí si tu ožralí jako doma...", zapomenuté zásoby vodky, pro které bylo třeba se vypravit tajnou vojenskou ponorkou, přivázání krávy místo auta a spousta dalších. Možná je to tím, že jsem rybolov viděl před lovem, ale názor to bohužel nezmění. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný kultovní ruský film, konečně jsem se k němu dostal a nelitoval jsem. Královsky jsem se bavil a to jsem se na to díval s čistou hlavou a sám, s kamarády a kamarádkou vodkou by to bylo za 102%. Přehršel vtipných, místy groteskních situací je umně namíchán a konfrontován s Raivovou idealistickou vizí ruského lovu a jako bonus krásná karelská příroda. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to zahraniční komedie všech dob! Bavila jsem se od začátku do konce, kdy jsem se nesmířila pouze s jedním zhlédnutím, ale několikerým v našem Minikině kavárna. Určitě doporučuji, ale jedině v původním znění s titulky. Český dabing je hrozný, víc si to užiju právě v ruštině. Kultovní hlášky jsou prostě nesmrtelné jako je generálův přípitek: "přípitek musí být krátký jako výstřel, jinak nezbude čas na rekreaci" nebo scénka s krávou v úložném prostoru pro bombu v bombardéru s hláškou "no co, taky by ses zapřel, kdyby Ti šlo o život" mě v kině napoprvé doslova smíchem složila pod sedadlo! Dávám deset hvězdiček z pěti! ;-) ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama