Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

popelka595 

všechny recenze uživatele

V rámci ezo-eko-bio filmů snesu fakt hodně, ale tohle mě tak strašně nudilo a prudilo, že to ani není možný. Nápad to přitom nebyl špatnej, kdyby se nám to ovšem nesnažili podat tak černobíle. Takže ač mi je tenhle způsob života sympatický, na rovinu říkám, že bych to nechtěla. Nejsem pokrytec, takže mi nedělá problém přiznat si, že jsem vděčná za spoustu moderních vymožeností (a řadím mezi ně i teplo a pitnou vodu), který nam ulehčují život.. Abych ho ale jen nehanila, je tam minimálně jedna scéna, která se mi fakt líbila (ta se škrábnutým zrcátkem aneb řešíme občas fakt totální kraviny) a za tu dávám tu jednu hvězdu, když mi teda ten film nepřijde už nikdy více na oči :)) ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

1/ Představte si, že vás kamarádka pozve domu na večeři. Uvítá vás u sebe doma a vy jí, udiveni tím, co vidíte, začnete říkat "Ty tu máš ale zakouřeno, jak tady můžeš dýchat, co jste mi to uvařili, tohle já jíst nemůžu. Tak pořád spolu, jo? Stojí vám to za to? Připadá mi, že se mu jenom prodáváš za trochu pohodlí. Proč jsi tak namalovaná, stejně ti to nepomůže. A vypněte tu televizi." Uvědomí si potom to děvče svůj strašný omyl, a změní svůj život k lepšímu? Přibližně takhle delikátní a účinný je tento film ve svém sdělení. Nehledě na to, že o chorobnosti některých jevů (zdobivost, věrnost za zabezpečení) by se dalo diskutovat, což se zde samozřejmě nepřipouští. První důvod, proč mě film, který je mi jinak názorově milý, zklamal. 2/ Daniel Quinn v knize Ishmael přirovnává civilizaci k létajícímu stroji. Vynálezce ho sestrojil, sjel s ním z útesu, zdá se, že stroj letí, lidé tleskají, dokud gravitace nepřemůže setrvačnost a stroj nezačne padat. To, že byl tenhle létající stroj postavený na špatných principech a tím pádem nefunkční ovšem neznamená, že nelze poznat správné principy a sestrojit funkční letadlo. Pokud jde o mne, je návrat na stromy, tak jak je ve filmu prezentován, nesmyslný (proti směru evoluce) a nepřirozený (u globálních jevů se dá říct, že přirozené je z definice to, co nastalo). Napsal bych i nelidský, kdyby mi na takových věcech záleželo a kdybych měl pocit, že jim rozumím. 3/ Myslel jsem si, že exkurze osvícených hipíků do současné, duševně vyšinuté civilizace a jejích potrhlých zvyklostí bude hrozně vtipná. Tak ani ne. Další zklamání. Celkem něco přes 50 procent a +/- 10 procent podle momentální míry skepse a mudrlantství. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Sice dávám jen dvě hvězdičky, ale Nádherná Zelená je dobrý film. Jen mi prostě byla prosti srsti ta eko-agitka. Pozemšťané i mimozemšťané jsou vesměs sympaťáci, snad jen Milini synové jsou trochu moc střelení. Ale zase je tu nejlepší fotbalový zápas, jaký jsem kdy viděla (a že jsem viděla asi dva....s tíhmle záznamem dva). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi ještě docela líbil, ale s postupem času mi přišlo, že autoři netuší, jak film vést dál - zhruba od první scény v porodnici. Navíc vážné téma zkoušeli podat vtipně (to volání domů s prsty v uších a nohama v umyvadle), ale časem už to prostě vtipné nebylo, spíše uječené a hysterické. Koncert vážné hudby ještě dejme tomu, ale co ti fotbalisté? Proč tančili operu a proč se líbali dva chlapi? Co to mělo společného s alternativním způsobem života? Zkrátka - myšlenka dobrá a ta různá porovnání v začátku jsou skvělá, ale postupně naprostý zmatek a příběh značně nelogický. Až to dokonce chvílemi ani alternativní nebylo, pokud tedy neschvalujeme krádeže a ničení cizího majetku. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Dneska nám to učitelka češtiny přinesla na hodinu a když nám řekla název filmu, říkal jsem si, jaká to bude strašná blbost. Potom jsem zjistil, že jde o francouzský film a můj názor byl takový, že by to nemuselo být špatné, protože francouzské věci jsou dobré... V prvních minutách to vypadalo jako sci-fi, pak zase jako komedie, občas to pokulhávalo, ale asi tak po pěti minutách mě to chytlo... a velice, skutečně velice překvapilo. Zajímavá zápletka, stále aktuální ekologické poselství, dobré obsazení a spoustu humorných situací. Někdy to teda na mě bylo moc, ale jinak jsem se fakt nehorázně bavil (fotbal, hledání vody atp., orchestr) a mejvíc mě dostali synáčci, kteří přistáli na poušti a divili se, jak jejich matce hrabe...:D. Ne, ne, tak jsem to nemyslel... Docela chápu, že z nádherné čisté planety na Zemi nikdo nechce, ale jinak bychom přišli o fakt dost příjemný a vtipný film. Nemám slov, je to prostě geniální dílo, které se opravdu, ale opravdu dost povedlo. Vtip vede, poselství taky. Ale ona je to nakonec všechno přeci jen pravda... 80%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)

Reklama

Reklama