Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý film pro vyšinutou společnost. Film nám lehce naivní formou předhazuje neduhy naší společnosti a systému. Z počátku to vypadá velmi bláznivě a možná si budete klepat na čelo. Po chvíli vám ale dojde, že ta divná není hlavní hrdinka Mila, ale my a začnete si klepat na čelo o to více. Kdo by nechtěl jít na koncert ticha, kdo by nechtěl planetu bez aut a život bez elektronických přístrojů. Já bych to všechno bral všemi deseti, alespoň na chvíli. Bohužel jsem asi připojen již dlouho a bylo by pro mě odpojení bylo obtížné. Hmm, i když třeba ne a někdy to zkusím. Čtyři hvězdy, z tak zajímavého tématu se dalo vytěžit ještě více. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který se velmi obtížně hodnotí. Tak jsem na to šla hlavně přes pocity a ty byly superiózní. Odpad to rozhodně není, průměr ani náhodou a na pětku to bylo fakt dost tendenční, ale proč vlastně ne? Proč házet za hlavu hned každou dobrou myšlenku, která se tam objevila. Možná mi tam něco úplně nesedlo, jak bych si představovala já, ale to ještě nemusí znamenat, že je to špatný film. Vtipný, šílený, krásný, strašný, zvláštní........................pro někoho odpaďák, pro druhého geniální, schválně to zkuste, co vy na to ?:-) ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Predstavte si svet, v ktorom sú všetci ľudia k sebe dobrí, láskaví, delia sa o všetko spoločne, nepotrebujú peniaze a žijú v súlade s prírodou. Nemožné? Film "Nádherná zelená" hovorí otvorene o našej spoločnosti. S humorom vykresľuje, aký nesprávny je dnešný pohľad na svet. Mnohí ľudia už dávno tušili, že niečo nie je v poriadku, ale tento film si nedáva servítku pred ústa a nebojí sa povedať, že chorá je naša spoločnosť, naša veda a technika, naše stravovanie, politika a najmä to, že ešte stále používame peniaze. Hovorí sa, že dôvodom toho, že tento film je taký neznámy, nikde v televíziách sa nevysielal a takmer nikde sa o ňom nepíše, hoci v ňom vystupujú známi herci ako Vincent Lindon, Coline Serreau a Marion Cotillard, je to, že ho proste politici a iní mocipáni nemohli stráviť. Verte tejto konšpirácii alebo nie, táto jednoduchá eko-spiritualistická agitka ľuďom na chvíľu zloží ružové okuliare z hlavy. ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

La belle verte nese podstatnou myšlenku, což snímek činí nesporně unikátním. Planeta, která vyšle hlavní hrdinku na Zemi, vnímá zdejší lidskou společnost jako zaostalou, a to především kvůli technologickému a průmyslovému "pokroku" a konzumaci zvířat. Filmoví tvůrci tak naznačují, že návrat ke "sběru" není regresivním, nýbrž progresivním krokem, ostatně součástí uměleckého záměru je i přimět diváka ke změně životního stylu, duchaplnějšímu soužití s přírodou, raw-stravě apod. Tuto tendenci lze generalizovat a vhodně demonstrovat na triadickém konceptu G. W. F. Hegela – "sběr" by byl tezí, "lov" v dnešním "těžkém" slova smyslu antitezí a jakýsi sofistikovaný "sběr" potom syntezí, návratem k původní tezi. Každopádně jedná se o velice idealizovanou, v podstatě komunistickou komedii, u které se člověk ovšem moc nepobaví, a pokud bych měl přistoupit k jejímu hodnocení, celý snímek bych co do atraktivity charakterizoval grafem klesající funkce. To podstatné totiž zaznělo již na začátku a film s každou další minutou spíše ztrácí na síle. (85%) ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný, nekonvenční, rozporuplný, zvláštní, nevídaný, kontroverzní, diskutabilní, v mnoha věcech pravdivé, v mnoha věcech zavrženíhodné a přehnané, ale v každém případě zarážející film s podněty k pozastavení či náměty k širšímu rozebrání, jak to vlastně autoři myslí. Na druhé straně film Nádherná Zelená obsahuje hodně humoru a vtipu s nadsázkou, čímž v konečném důsledku vzniká hodně neobvyklá přehlídka asociací. 90 minut uteklo při sledování celkem rychle a ano, i takové filmy je třeba točit, protože to má svůj smysl a podstatu. Vzhledem k některým názorům ohledně účelného idealizování společenského uskupení si nemyslím, že se jedná o nějaký průlomový počin, ale svým "poselstvím" se hluboce vymyká současné komerční a industrializované filmové tvorbě. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)

Reklama

Reklama