Reklama

Reklama

Nixon: Vlastními slovy

  • USA Nixon by Nixon: In His Own Words
USA, 2014, 70 min

Hrají:

Richard Nixon (a.z.), Howard K. Smith (a.z.), Dan Rather (a.z.), Bob Schieffer (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard Nixon si v letech 1971-1973 v Bílém domě nahrával soukromé rozhovory. Tento odvážný dokument z produkce HBO odhaluje privátní audio kroniku obsahující mimo jiné například Nixonovy názory na válku ve Vietnamu, na únik tajných listin z Pentagonu nebo detaily okolo volby a jmenování Nejvyššího soudu. Kromě jiného se na nahrávce Nixon často hloupě a neomaleně vyjadřuje o ženách, lidech jiné barvy pleti, Židech či třeba médiích. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní nahrávky, na kterých Nixon v telefonických rozhovorech z oválné pracovny mluví tak jak mu huba narostla, a je až šokující, jaké nekalé praktiky byl schopný použít, aby dosáhnul svého. No vůbec se nedivím, že se zuby - nehty bránil jejich zveřejnění až do své smrti... ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Člověku se chce zvracet. Krásný pohled nejen na politiku Nixona, ale politiku obecně. Toto se HBO fakt povedlo, obyčejné nahrávky a přesto z toho udělají film, co posadí na zadek. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Len jedna lastovicka, ktora obletela svet, aby svetu ukazala, ze hniezdocka mocnych su plne spiny..."vdaka" Nixonovi su politici sucasnosti v ich "hrach" podstatne sofistikovanejsi... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nixonův problém byl akorát v tom, že si všechno a všechny nahrával a odposlouchával a provalilo se to. Pochybuju, že jiní vrcholní představitelé se v soukromí/při tajných jednáních chovají a mluví lépe. Každopádně strhující dokument. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nixon byl slušný řízek. Nedělám si iluze, že dneska na nejvyšších místech podobné hovádka nesedí, ale aspoň se nenechávají dobrovolně nahrávat. I přes tu originalitu mě to ale nevtáhlo tak, jak jsem doufal. 6/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama