Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý byl zamotaný příběh, vůbec jsem nečekal, že ty zvuky a otvíraní šuplíků dělá... nebudu spoilerovat. Ale na druhou stranu mě neuvěřitelně nudilo prvních 5o minut nudy. Za těch padesát minut se jen otvíraly skříně, ozývaly se zvuky z trubek a to bylo vše. Taky mi vadil přistup, režisér tam cpal humor (zasmál jsem se jen jednou, když Kylie řezala padouchův obličej struhadlem) a film pak nepůsobil vážně. Ale pak, když se Kylie vloupala v 5o minutě do domu souseda, tak pak to začalo být celkem napínavé a akční. Je to velmi zajmavý snímek, jen kdyby se jen trochu zkrátil, tak by byl bezchyby. Strašidelnost 0/4 Brutalita 1/4 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Místy hodně vtipné i nápadité, v hororových momentech vychytané a po celou dobu si udržující příjemný nadhled. Navíc matka s dcerou zahrály výborně. Bohužel ta stopáž je příšerně natažená, takže jsem měl v mnoha momentech tendence použít rychloposuv. Čekal jsem trochu víc, ale za podívání to stojí. 55% ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Krapet hluchých míst by se našlo, ale nebylo jich hodně a já jim to ochotně odpustím, protože jinak jsem se bavila špičkově. Tohle není žádná stokrát provařená parodie na ještě provařenější horrory, ale skutečně vtipná, hodně černá komedie, která ještě stačí především v první polovině i obstojně strašit (ale zase nic, z čeho bych nemohla spát). Nejde ani o to, že by samotný děj byl zas až tolik originální, ale postavy už se docela vymykají běžnému hororovému průměru a sympatická nadsázka je z toho cítit na sto honů. Vždyť kde jinde můžou mít klaďasové na kontě víc obětí než hlavní zloun? A to jsem se ještě nezmínila o roli, kterou tam sehrává plyšový méďa, Ježíš nebo o tom, jak se dá v boji použít kuchyňské struhadlo. :-) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Housebound až překvapivě efektivně hýří černým humorem s novozélandským přízvukem a k tomu ještě stíhá budovat napětí a strach. Sice zobrazuje v jiném stylu akorát to, co už jsme párkrát viděli v čistě hororovém směru, ale i tak nabízí tato komedie spoustu nevídaných prvků. Konec nám nabídne i trochu toho gore. Škoda jen zbytečných zamotávek v příběhu, které mi pak trošku po projekci ztěžovaly vybavení si jednotlivých scén. I přes tyto malé vady na kráse, považuji Housebound za velmi povedený kousek, konečně i z jiného světového koutu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kylie je mladá žena, ktorá má "narováši" množstvo drobných trestných činov. Potom ako od sudcu vyfasuje domáce vezenie, prevezú ju do rodinného domu kde v detstve vyrastala. Jej vzťah s matkou a otčimom škrípe od prvého momentu, ako vstúpi do baráku. Nakoľko je Kylie maximálne neprispôsobivá, problémy na seba nenechajú dlho čakať. Tento krát to ale nebude jej vina. Starý rodičovský dom skrýva hrôzostrašné tajomstvo, ktoré čaká na objasnenie. Hororových prvkov minimum, ale je to taká dobrá, mysteriózna, thriller komédia, ktorá nejeden krát slušne pobaví. Tým, ktorí nevedia anglicky, odporúčam počkať na cz, sk tit., inak to nebude mať žiadny zmysel. "Housebound" je totižto prevažne o vtipných dialógoch, obohatených o množstvo sarkastických poznámok či absurdných situácii. Ja osobne som sa bavil. Škoda, že sa divák nedočkal aspoň nejakého lepšieho gore. Záver prináša niekoľko zvratov čo bolo pre snímok veľké plus - 65%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)

Reklama

Reklama