Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (90)

Rebeca 

všechny recenze uživatele

"Uveďte jediný důvod, proč se ráno probouzet?""Nevím. Čekám, až mi zemře pes, abych se mohla zastřelit."Doopravdy platí, že výjimka potvrzuje pravidlo - alespoň tak dobré jako knižní předloha. Olive působí na okolí (i na to nejbližší) nekompromisně a tvrdě i bezcitně, ale zdání klame - bez rozlousknutí nezjistíme, co je pod skořápkou... Vynikající Frances McDormand. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Olive (Frances McDormand) hrá protivnú ženu. Možno aj vy sa občas takto cítite – máte v danej chvíli problém vydržať sami so sebou, idete si na nervy. Lenže ona sa takto správa celý život. Ku každému – k synovi, k manželovi. Je pár svetlých chvíľ, keď sa jej rozžiari iskra v oku – vo chvíľach, pohľadoch a rozhovoroch s kolegom Jimom O'Caseym. Následky jej povahy sú predvídateľné a budúcnosť – je vôbec nejaká budúcnosť? Napriek tomu vás film prekvapí nielen záverom, ale aj celkovou atmosférou, vývojom postáv. Frances McDormand je herečka, ktorej postavy súčasne nenávidíte a súčasne milujete. V priebehu štyroch častí začínate chápať, aké je ľahké odsúdiť kohokoľvek bez toho, aby ste poznali úplnú pravdu. Takže sme do filmu vtiahnutí ako ďalšia prizerajúca sa postava. ()

Reklama

madam.art 

všechny recenze uživatele

Výjimečný zážitek. Nesnesitelně svéráznou, nekompromisní a přitom hluboce lidskou Olive jsem si hned zamilovala. Divák by si až přál, aby aspoň jednou zachovala dekorum, potlačila drsnou upřímnost, aby byla milejší. Olive se ale víceméně nezpronevěří nátuře. Její osud je v zásadě obyčejný, běžný, ale protože nahlížíme do jeho různých etap, přestává nám být lhostejný. Celou dobu jsem si říkala, jak jsem ráda, že na mě neprýští sentimentálnost. Frances McDormand je jedinečná. ()

Renata 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak se k těm nejlepším věcem dostávám úplnou náhodou. Několik posledních dní jsem se věnovala filmografii Zoe Kazan a narazila jsem na tenhle poklad. Po mojí nejmilovanější Mildred Pierce je tady HBO Miniseries s další ženou v hlavní roli. Olive Kitteridge. Navenek zlá, cynická a bezcitná, uvnitř milující, citlivá a empatická. Přesně jako já, haha. S dost velkou pravděpodobností jsem téhle minisérii propadla právě proto..ale ne. Je to prostě 'objektivně' zcela výjimečné dílo, které vzalo mých seriálových TOP 10 útokem. “She didn't like to be alone. Even more, she didn't like being with people.” ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý náhled do časového výseku poněkud nevlídné domácnosti drsné a nekompromisní Olive Kitteridgeové, kde se s její nešťastnou povahou musí potýkat nejen dobrácký manžel a dorůstající syn, ale i celé vidlácké městečko. Dobrou zprávou je, že pokrytecké společenské móresy zde zastupuje jen rodina synovy nevěsty, docela by mě zajímalo, jak seriál prožívali Američané, protože hodně připomíná evropskou šablonu chování... kdoví, jak znělo dívčí jméno Olive, měla takovou povědomou náturu, občas se přistihnu, jak také zcela přesně vím, co si moji blízcí myslí, co právě potřebují, co všechno dělají špatně... Není to jen sebereflexe, kterou si můžeme odnést, ale i zamyšlení nad uměním milovat, stárnout a vydržet, i když jsme přesvědčeni, že nás už nic hezkého nemůže potkat. Takové obyčejné vyprávění (s tragickými odbočkami, které se nám v životě mnohdy nezdaří minout) s neobyčejnými hereckými výkony. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama