Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich postavy, pohodová hudba, zábavné, krátké -no rozhodně ne pro děti (ale to vlastně nevadí)/// Zábavně sprosté. Santu už jsem viděl v mnoha podobách, ale určitě ne jako lihem nasáklího a sprostě mluvícího Billy Bob Thorntona. Lauren Graham je děsně sexy a ostaní herci jsou taky hafo v pohodě. Chvilku mi sice trvalo, než jsem tomu přišel nachuť, ale víceméně jsem se dobře bavil. Film nabídne spoustu vtipných situací, kterým vévodí hlavně slovní dialogy./// Celkem 70%/// ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Lepší Vánoční film si divák pod stromeček přát nemůže. Pryč s vánoční dobrotou, pohodou a hodným starým pánem vozícím dětem dárky. Santa B.B. Thorntona je odpornej chlápek, kterej šoustá tlustý baby, mluví jako kanál a je v jednom kuse v lihu a divák ho za to musí milovat. Ani metr vysoký černoch-elf či Kluk (trochu retardovaný tlusťoch) se nenechají zahanbit. Tahle trojice tvoří dokonalou příležitost pro typický coenovský humor. Mimochodem, bratři jsou pod ním podepsáni jako producenti a troufám si tvrdit, že i scénář neponechali beze stopy. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně vostrý, je to jedna z nejlepších drsnejch komedii co jsem viděl, hlavně Billy Bob Thornton je úplně nejkrutější, neustále je tam nalitej a fuckuje dětičky a nemine minuta aby tam nevyřvával nějakou dobytkárnu nebo nevopíchal nějakou ženskou, já sem byl naprosto spokojenej, ale někomu kdo nemá rád drsnej humor se to asi líbit nebude. A ještě něco, kdo řikal, že santa nosí dárky? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton jako santusácký Santa je opravdu dokonalý a společné scény s klukem či trpasličím komplicem jsou dokonalé a opatřené skvělými dialogy. Ostatní postavy jsou vedle nich nevýrazné (včetně ségry paní Clausový), ale vzhledem k tomu, že Thornton téměř nesleze z plátna, to ani nevadí. Jeho mluvu titulky sice poněkud umravnily, ale nemusíte umět až tolik anglicky, abyste pochopili, jak vypadá valná část jeho slovní zásoby. Terry Zwigoff natočil po Přízračném světě další velice svérázný snímek a i když konec už tak parádní není, rád si ho dám znova. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto vianočné predpeklie si zaslúži potlesk: Billy Bob Thornton zo Smrtiaceho bumerangu je neskutočný filmový hajzel, ustavične naložený v liehu, cigaretách a nadávkach. Nasáčkuje sa do cudzieho domu, obývaného šikanovaným chlapcom a jeho senilnou babičkou... Svet Terryho Zwigoffa je zabývaný celým zástupom mäsitých figúrok, ktorých vrcholom je takmer vyzlečená Lauren Grahamová zo Žien z rodu Gilmorovcov, posadnutá sexom s Dedom Mrázom. Dodatok z roku 2017: Ale faktom je, že som to videl raz v živote, po repríze som nikdy netúžil a nechýba mi... a dvojka je strašná. Vlastne skôr triler, než komédia. Wtf. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Santu (Billy Bob Thornton) probudí budík, jsou vedle budíku vidět láhve. Etikety na nich jsou otočeny chvílemi dopředu, chvílemi zase vlevo. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy za Santou (Billy Bob Thornton) přijde dítě se zmrzlinou, se zmrzlina mezi záběry zmenšuje a zvětšuje. (Mr.Hudson)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno