Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsna a miestami aj dost vtipna "pohodovka" na temu Vianoc, kde maly a nevinny chlapec "lieci" neskutocne grobiansko-vulgarno-hulvatsko-svinskeho Santu. Film trosku zraza dole taky-vselijaky zaver, no naopak ho dviha neskutocne zlatucka L. Graham. PS.Vo filme je tolko nadavok,ze moj favoritny Tupac, vyzera oproti Thorntonovi ako neposkvrnene neviniatko. skor 3 1/2* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Kitay: 1. Nocturne No. 2 in E-Flat Minor, Op. 9 No.2 2. Up on the House Top 3. Jingle Bell Rock 4. Please Come Home for Christmas 5. Papa Loves Mambo 6. Holly Jolly Christmas 7. Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow 8. Deck the Halls 9. Jingle BellsIt Came Upon a Midnight Clear ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó, tenhle Santa vám naděl(í)á takovej dáreček, že se tejden nevykadíte... :-)) A taky vám nadělí tuhle velmi obskurní hořkou komedii pro pokročilé čilé milovníky absurdit, taškařic, ptákovin a romantických vánoček... ;-) Skvělý Billy Bob T. ve své >životní roli< věčně opilého a podělávajícího se podvodníka a zloděje, jemuž zdařile sekunduje černošský trpaslík (ó jak kouzelně nekorektní :-) Tony Cox coby malý velký gauner Marcus. "Jsem živoucí důkaz, že Santa neexistuje..." dí nasraný Willie malému tlustému smutnému chlapečkovi (ve své roli vynikající dětský herec Bret Kelly, žádný smrad typu Macaulaye Culkina), aby poté přestal nesnášet děti (alespoň ty, ze kterých má užitek) a nakonec došel polepšení a nového života. "Ze zad mi vytáhli osum kulek..." a to už je skoro jako poslední varování... Tahle taškařice není pro slabé povahy, puberťáky, obrýlené intelektuálky či rodinku na nedělní tůře po předvánočním megagigateramarketu. Leda byste ho chtěli potom vykrást... :-) - - - P.S. Nepochopitelný a úchylný je český název filmu. B.B.T hraje postavu, která je vším možným, jen ne >úchylem< ! Distributorovi by patřilo, aby se už nikdy takhle stupidně nevykadil... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich postavy, pohodová hudba, zábavné, krátké -no rozhodně ne pro děti (ale to vlastně nevadí)/// Zábavně sprosté. Santu už jsem viděl v mnoha podobách, ale určitě ne jako lihem nasáklího a sprostě mluvícího Billy Bob Thorntona. Lauren Graham je děsně sexy a ostaní herci jsou taky hafo v pohodě. Chvilku mi sice trvalo, než jsem tomu přišel nachuť, ale víceméně jsem se dobře bavil. Film nabídne spoustu vtipných situací, kterým vévodí hlavně slovní dialogy./// Celkem 70%/// ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V base byl jednou, ženatej dvakrát. 2a půl roku trčel na vojně v Mexiku. Vypíchli mu oko, vzali ledvinu, ale nic tak debilního, jako dělat Santa Clause se mu nikdy nestalo. A přitom vánoce jsou takovej byznis...... . Thornton je ten nejhnusnější a nejstrašnější Santa, jakýho svět viděl. Tolik alkoholu v jednom filmu, ještě nikdo nevypil. Pravda, jsou tu i vtipné momenty u kterých se dospělí nudit nebudou, ale zase takovej odvaz to není. Pokuď nejste alkoholik a nechlubíte se chováním jako dobytek, raději se tomuto filmu obloukem vyhněte. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Na konci titulků je ve volném překladu sdělení, že: „Výrobci vodky Stolichnaya radí divákům, aby konzumovali alkoholické nápoje s rozvahou a podle zákona, a aby je nekonzumovali nezodpovědně nebo závadně.“ (JayZak)
  • Film s rozpočtem 23 milionů amerických dolarů celosvětově utržil 76 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama