Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak když pominu fakt, že celý film od začátku až do konce působí jako náborové video do US Army, tak už toho nemá moc co nabídnout. Jo a všichni co jebete do Lone Survivora, Zero dark thirty a podobných filmů, že to jsou propagandistický sračky, tak se podívejte radši na tohle aby jste viděli jak taková propagandistická vymejvárna mozků made in USA ve skutečnosti vypadá. No, ale dobrý neposral bych se z toho. Zase na druhou stranu je to hlavně akční film nemá to nějakej smysluplnej příběh ono to vlastně nemá vůbec žádnej příběh spíš je to taková ukázka běžného pracovního dne běžného émerického vojáka v Afghanistánu nic víc nic míň. Ok, ale jak jsem uvedl je to akční film, tak tedy ohodnoťme akci. No a akce je bohužel děsně nezajímavá, rutinní a celkově stokrát viděná v jiných filmech. Takže když to vezmu kolem a kolem tak moje hodnocení je tak nějak odpovídající. Není to nic úplně zavrženíhodného, ale víc si to nezaslouží ani omylem.35% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No nemuselo to dopadnout špatně, kdyby...kdyby byly v řiti ryby nebyly by v rybníce...kdyby to mělo trochu smysluplný děj...kdyby se ti amíci přestali rochnit v "lásce k vlasti", když je všem už dávno jasné o co jim od začátku šlo...no prostě samé kdyby...Pár scén bylo ovšem dobrých takže díky nim a mé lásce k válečným filmům jsem hooodně smířlivá. Za mě 70% ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

S prvním Mariňákem to nejde srovnávat, důvodem snad není až tak rozdílná kvalita, jako spíš úplně jiná cesta, jakou se každý z dílů ubírá. Jednička byla spíše filozofičtějšího rázu, hodně se v ní mluvilo a málo střílelo, ačkoliv je nutné podotknout že to rozhodně nebyla nuda, naopak, jednalo se o takřka dokonalý snímek. Mariňák 2 je něco úplně jiného, ten sází hlavně na akci a co nadělám, prostě se u takových filmů bavím více. Hlavní hrdinové, tedy vojáci zásobovací jednotky, kteří převzali úkol ochránit afghánskou ženu před Talibánem si mě získali velice brzy a byli mi sympatičtí, takže výběr herců super. Těžkým záporem filmu je občasná nesmyslnost, která militaristicky zaměřeného diváka okamžitě zabije do očí, ale nebylo jich tam příliš. Protože mi film přijde podhodnocen, dávám čtyři kousky, protože si myslím, že to je pro milovníka akčních válečných filmů, který nemá rýpavé tendence u každé chybičky, docela dobrá volba - tohle se prostě musí hodnotit jako akční béčko, ať už se to jmenuje jakkoliv... Protože jak už jsem psal, tento film se nedá porovnávat s jedničkou. Pokud bych ho měl k něčemu přirovnat, je velice podobný snímku ,,Křest ohněm" - to je také akční jízda, jsou tam také vidět nerealistické věci a chyby, ale přes to všechno je to také výborná zábava. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Typický armádní náborový film, s notnou dávkou patriotismu a všech možných klišé, které zákonitě musí obsahovat téměř každý americký válečný film. Máme zde americké spasitele, kteří přišli zvěstovat mír a lásku do barbarských islámských zemí, nesmíme opomenout jejich vysoký morální kredit, silný smysl pro spravedlnost, no prostě prvotřídní propaganda. Po filmařské stránce lze konstatovat, že se tvůrci snažili zkopírovat to nejlepší ze svého předchůdce, avšak nevýrazné herecké obsazení a mdlé výkony téměř všech herců způsobují nepřístupnost jednotlivých postav a tím pádem i absolutní nezájem ze strany diváka o jejich jednání a osudy. Pouštní prostředí je docela sympatické, potěšilo mě i množství akčních scén, které sice nejsou kdovíjak originální, ale jsou docela dobře natočené. Příběh je takový nijaký, z velké části je poměrně nudný, čemuž dopomáhají i trapné moralistické dialogy. Celý film vlastně zachraňují snad jen ty přestřelky a souboje. Pokud Mariňák 2 někoho do U.S.Army opravdu naláká, jeho účel je patrně splněn. Ostatním divákům však nenabídne nic zajímavého, pouze silně podprůměrnou akční podívanou, na kterou se jen málokdo podívá vícekrát. 3/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film som už dopredu odpísal, už len kvôli neprítomnosti Gyllenhaala. Vedel som že vo filme nieje žiadna postava, ktorá by ťahala celý film a bola to aj pravda. Lenže film prekvapil. Bolo to úplne o niečom inom než jednotka. Tu si už hlavná postava aj vystrelila a celé to bolo ostrejšie, zaujímavá akcia aj celá misia, ale zase chýbal kvalitný príbeh a puto k hlavnej postave. Takže ako samostatný film a ak ste nevideli jednotku, by to nadšencov vojnových filmov v Afganistane mohlo zaujať. Ale prvý diel nasadil latku veľmi vysoko. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama