Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Ani dobrý, ani špatný. Chvílemi mě to bavilo, chvílemi vcelku táhlé. ½ byla taková pozvolná, bez akce, ale přesto jsem si nemohl nějak výrazně stěžovat na nudu. Sice se nic výrazného v té první půli neděle, ale nebylo tam nic nelogického nebo otravného. Problémem byly spíš postavy, které mě moc nebavili. Chris Hemsworth – toho jsem rozhodně rád viděl, ale role mu moc nesedla. Druhá část snímku je už akčnější, akce je natočena celkem solidně, takže aspoň ta mě bavila. Pár zajímavých scén se zde našlo. Hudba taková nevýrazná, ale pro potřeby tohoto počinu dostačující. Ve finále mi z toho vznikl čistý průměr a hranice 2/3*. Vzhledem k solidní akci a ze skutečnosti, že mě tu nic výrazného nenaštvalo, tak dávám tu slabší 3*. Znám tedy lepší válečné filmy, ale na druhou stranu, mohlo to být ještě horší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vinnetou a Old Shatterhand spolu tentokrát bojují proti zlým kmenům daleko v Afganistánu, za podpiry velkolepých, vizuálně vypiplaných bruckheimerovských udělátek. Místy parodie, místy jen zle zpracovaný válečný snímek. Jestli je to opravdu based on true story, tak by si látka zasloužila daleko syrovější, věrohodnější zpracování. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Válečný film, ze kterého stříká adrenalin. Solidně technicky provedeno, ale největší sílu má film tam, kde se zdaří vyprávěcí linka. Tálibán měl přesilu 40:1. Přesto se američtí vojáci s místními spojenci pokusili dobýt strategické město Mazáre-e Šaríf. Horskými kaňony bylo možno projet jen na koních, se kterými neměli zkušenosti. Hlavní postava v podání Hemswortha říká, že jezdit v sedle v plné polní bylo úplně jiné, než když si to zkusil při natáčení Thora. Když se se skutečným příběhem seznámil, hned ho projekt nadchl. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Od pár jiných jmen za kormidlem to mohla byt fakt strašná pecka! Takhle je to sice pořád parádní, ale až moc lehký průchod vším tím marastem a bahnem, co tam ti vojávi museli zažít. Nenudil jsem se vůbec, ale v ne málo situací jsem si řekal, že ani neni možné nechitit kulku. Zasloužilo by to přitvrdit. Je tam patrioctví jak od Míši Baye, ale bohužel ne jeho um. 3,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama